01/14/12 10:06
(http://www.azcheta.com/)

Русенската библиотека с проект за лекции за деца за създаването на книгите

Регионална библиотека “Любен Каравелов” в Русе ще стартира образователна програма за деца "АБВ на книгата", която ще разказва за етапите за създаването на книгите. Проектът е финансиран по програма "Култура" на Европейската комисия и се провежда в партньорство с Русенска художествена галерия.

"Целта на проекта е да насърчи интереса към книгата у децата на възраст между 7 и 14 години, като ги запознае с начина, по който тя се създава. Това ще се случи под формата на няколко работни ателиета за деца, по време на които те ще се запознаят с етапите на създаването на книгата: написване, илюстриране, превеждане, отпечатване, разпространение", става ясно от сайта на библиотеката. Работните ателиета ще се ръководят от професионалисти в областта на книгата: писатели, илюстратори, преводачи, печатари, книжари, библиотекари.

Проектът ще се координира от софийското сдружение “Приятел на детето”. Дейностите ще се реализират с участието на партньорски институции от Австрия, Полша, Сърбия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване