01/16/12 06:55
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Колко почиваме в сравнение със света?

От време на време, в зависимост от теорията на пишещия, се появяват мнения, че ние българите много почиваме (че и именно Economist ползвали битивиту за източник) (и още). Или много малко почиваме. Имали сме твърде много или твърде малко отпуска или твърде много празници. И се правят произволни сравнения с други държави. Малко на почина някой ми каза, че бил чул как по телевизията били показали, че в Багомбо, Ташкент или Пирея почиват много повече или по-малко. Или се изкривяват статистики (горният пример с битивиту).

И загубен в информационен миш-маш по темата се зарадвах, когато Economist Graphic Detail пусна подробна информация за други държави. Има интересната информация, че в Австрия (не в Гърция или Франция) почиват най-много. Ние почиваме около средното за Европа – 32 дни (20 дни отпуска + 12 дни официални празници) – четири дни повече от германците, но по-малко от много други държави.
Едва ли е изненада че в Европа се почива повече от Източна Азия или Северна Америка…

Има и полезно филмче, на което, колкото и да е странно за сравнението е използвана именно България, заедно с още няколко страни по света. Но как там изкараха празниците 13 не знам (може да броят Великден, който винаги е неделя)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 01/16/12 06:55 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2475
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване