01/18/12 10:02
(http://www.azcheta.com/)

В библиотеката в Стара Загора празнуват с "Мечо Пух"

Във връзка със 130-годишнината от рождението на Алън А. Милн (1882 – 1956), автор на веселите истории за Мечо Пух, Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора организира различни събития, с които да почете подобаващо бащата на най-известното мече в света.

От 18.01. до 20.04.2012 г. всички деца, проявили интерес, ще имат възможността да се включат в кампания под мотото „Колкото повече – толкова повече!“, чиято най-важна тема е приятелството. Различните теми на кампанията са:

-          конкурс за рисунки и пластики, посветени на героите от книжките на А.А. Милн.

-          литературен конкурс „Моята история с Мечо Пух и приятели“, в който могат да участват деца на възраст до 12 години, разказвайки своята история с Мечо Пух в обем до 1 компютърна страница. Историите се изпращат на мейл: poohlib@abv.bg

-          читателски конкурс „Мечо Пух“ прочети и цитата довърши“, в който трябва да се довършат изреченията, извадени от книгата. Тук децата не само могат да играят на „думотърсачи“, но и трябва внимателно да попълнят библиографските данни на своите книжки (безценно умение при писането на дипломни работи!)

Освен изброените по-горе дейности, в библиотеката ще се организира четене на откъси от книгата на Милн „Мечо Пух“ с участието на деца от училищата в Стара Загора. Началото е 01.02.2012 г., така че не пропускайте да наминете към Детски отдел.

За изложбата в края на кампанията, за гостуването на издателство „Егмонт“ и Голямото Пух-ено парти на 29.04.2012 г., за многото награди и вкусни изненади май няма защо да споменаваме – те са Напълно Задължителни :)

Вземи тази книга с отстъпка!

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване