01/21/12 13:16
(http://psabev.blogspot.com/)

На кое куче приличаш?

Canis amicus hominis est.

Или… кучето е най-добрият приятел на човека. Чували сте го неведнъж, а ако сте гушкали кученце в живота си, няма начин да не знаете за какво говоря. Казват и още нещо – кучетата и собствениците им си приличат (ето няколко впечатляващи примера)

Замисляли сте се някога, че някъде по света най-вероятно има куче, което прилича на вас самите?

Замисляли ли сте се и друго – в приютите много кучета чакат да бъдат осиновени.

От Pedigree, Нова Зеландия са решили да комбинират тези две „замисляния“ и са създали чудесен Flash-базиран сайт за откриване на кучета в приюти, които приличат на техните собственици.

Накратко – отивате на http://www.doggelganger.co.nz/ и качвате своя снимка – от файл или директно се щракате през уеб-камерата. Следва супер футуристична анимация с напасването на вашия образ към този на хиляди кучета…

И хоп – най-подходящата кучка за моята физиономия се казва Кийли, приличаме си 54%. Тя е черна, Стафордширски бултериер (известна порода бикоборци) и се намира в Окланд, Нова Зеландия:

Идеята, признайте, е чудесна… Най-малкото докато хората се забавляват и споделят, сайтът набира огромна популярност, а от там – доста кучета реално намират своите стопани.

В България (все още) нямаме толкова як сайт, но пък имаме не по-лоши кучета, за които може да научите повече тук.

 



Подобни публикации

Публикувана на 01/21/12 13:16 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/Y80Lufp4T2o/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване