01/29/12 10:43
(http://greentech-bg.net/)

Better Place пусна в движение първите си 100 електрически автомобила в Израел

Проектът на Better Place  отбеляза нов етап в Израел – 100 електрически автомобила Renault Fluence ZE са в движение в страната от миналата седмица. Автомобилите са снабдени с литиево-йонни батерии и имат пробег 160 км с едно зареждане, след което могат да бъдат заредени в къщи или батерията да бъде изцяло подменена в автоматизираните станции на компанията.

Именно станциите за подмяна на батериите и специализираният софтуер, който упътва собствениците на автомобили към тях, правят бизнес-модела на Better Place уникален. В Израел горивата са изключително скъпи, както и данъците върху бензиновите/дизеловите автомобили са високи. Това прави електрическите автомобили изключително привлекателни.

Според собственика на компанията Agassi до 2013 година в Израел и Дания електрическите автомобили ще се превърнат в най-предпочитаните. Тези две държави, заедно с Австралия, са трите държави, в които услугите на Better Place стартират през тази година.

Да се управлява Fluence ZE (от „zero emissions“) е истинско удоволствие – меко и безшумно, автомобилът бързо ускорява до достигане на пределно разрешената за магистралите в Израел скорост.

По материали от: technologyreview

Публикувана на 01/29/12 10:43 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/5xKUEXsNtgg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване