01/31/12 12:19
(http://ivo.bg/)

ivo.bg приюти 50 000 коментара

Електронната търсачка в блога днес съобщи за един малък юбилей: броят на коментарите в рамките на около 3 г. и 9 месеца съществуване е преминал кръглата бройка 50 000.
2 225
Публикации

Коментари
50 006
Коментари

49 269
Одобрени

Статистиката е също така безпощадна и спрямо нападките за „цензурата” тук поради очевидно пренебрежимо малкия процент коментари, които не са били одобрени за този период. „Пренебрежимо”не означава пренебрежение към чуждото мнение. Казвам го от позицията на човек, който е работил в какви ли не медии и знае, че случаите на „пробив” на читателско, зрителско или слушателско мнение на повърхността на медията е …пренебрежимо малък процент спрямо огромната опашка желаещи да се изявят чрез съответната трибуна.

Няма медия, която безкритично да помества всичко, каквото й изпратят: най-малкото това не е възможно поради ограниченията във времето, страниците и т.н.. Интернет промени в това отношение възможностите за изсипване на боклук в публичното пространство, но отговорността за замърсяването би трябвало да споделят онези, които отказват да го филтрират.

Да, този блог подканя коментаторите. Но не и псувачите, агресорите, нарушителите на забраните в конституцията към подстрекателства срещу вярата и етноса , манипулаторите на мнението на самия автор като бракониери, които го тикат в капана на оправдателния режим за нещо, което не е написал. Така че поканата не е обещание за всепозволеност. Очакванията домакинът да проявява мазохизъм, както и словесната порнография, не се поощряват тук. Подканянето е едно, възползването от поканата е друго. Това го знае всеки отговорен човек, който приема поканата на светофара, но само когато светне „зелено”.

Но не сме се „събрали” в този „празничен ден” ( нека ми е позволена самоиронията на кавичките, защото не търся някакви „овации”), за да говорим за изключенията: правилото е, че цели 50000 ( петдесет хиляди ) коментара са документирани тук и макар далеч не всички да блестят като венец на читателската мъдрост, все пак събират мненията на многохилядна аудитория но теми от обществен интерес.

И да не забравя: повярвайте, не гоня бройка на посещенията и коментарите- нито забогатявам, нито се обогатявам от това. Използвам количествения показател, постигнат днес, само като повод да напомня някои принципи за качеството, върху които стоя в този блог, за което съм писал „на парче” и преди.

Честито и наздраве!(ivo.bg)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване