01/31/12 08:23
(http://ivanbedrov.com/)

Бъдеще свършено милиционерско време

Озарен от добрата новина за предстоящи реформи в МВР, реших да слушам малко по-внимателно вътрешния министър Цветан Цветанов, който гостува тази сутрин… ха, изненада! – на Николай Бареков.
Сега четете внимателно и се опитайте да подредите във времето мислите на министъра – кое ще бъде направено, кое се прави, кое е било направено:

Цветан Цветанов: Днес ще обявим, че с разговорите, които сме водили и със синдикатите, ще бъдат съкратени 3000 служители в МВР. Но това е плавен, осъзнат процес, който е провеждан в рамките на две години и половина.

Николай Бареков: Осъзнат от народните маси, най-вероятно, защото и те трябва може би да приемат тази новина.

Цветан Цветанов: Осъзнат от ръководството и служителите на МВР, защото това, което днес ще обявим като съкращаване на тези 3000, това е процес, който е текъл две години-две години и половина. Знаете, че годишно някъде напускат по нормалните процедури – по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 човека. В рамките на последните две години те са били 6000 човека. Но при преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаването на 3000 щатни бройки, с което щатът на министерството за реално заети бройки ще бъде 53 440 човека.

Николай Бареков: Т.е. тези хора вече са съкратени?

Цветан Цветанов: Абсолютно.

Обявените предстоящи 3000 съкращения всъщност вече били факт, но не били точно съкращения, а пенсионирания и напускания, и не били 3000, а 6000. Понякога не съм много съобразителен, сигурно и днес, защото останах с впечатлението, че МВР ще утвърди щатни бройки с 3000 повече от реалния брой на служителите. Да живей реформата!

P.S. а това е специален бонус за ценителите – най-често употребяваните думи от министъра в споменатото интервю

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване