02/02/12 17:20
(http://www.gorichka.bg/)

Водата замръзна, време е за лодки: второ състезание по каяк на сняг

snowqk


Снежният каяк, наричан сноуяк, събира все повече почитатели по света. От няколко години се провежда и световна купа по сноуяк, а в България също може да се похвалим със второто поредно състезание по каяк на сняг, което ще се проведе на 3 февруари (петък), от 10:00ч, в местнoстта „Голи връх” на Витоша. Надпреварата ще е на малката ски писта над горната лифтова станция на седалков лифт Драгалевци и всички приятели на планината и зимните спортове са поканени.

Организаторите от клубове Тудурини Брос и Изтрещтийм казват, че отново ще покажат, че да караш каяк на сняг е едновременно забавно изживяване сред природата и истински спорт. Трасето е специално подготвено за случая и напълно обезопасено. На място ще има топъл чай за всеки, който си донесе чаша (за да се спести купчина пластмасови боклуци), без значение дали участва, идва като зрител, или минава случайно.

В състезанието може да участвате, ако разполагате с каяк за бързи води, гребло и каска. Ще бъде осигурена екипировка и за ентусиастите, които не разполагат с такава, но искат да опитат сноукаяк. Участниците трябва да имат планинска здравна застраховка по време на спускането, като ще бъде осигурена възможност за сключване на такава на място. След състезанието ще бъдат излъчени трима победители сред мъжете и три сред жените, класирани по време и един победител за най-атрактивно спускане.

Стартовата такса е 12лв, а записването става на телефони 0889 21 90 61 и 088 777 13 00 или по ел. поща на адрес tudurinibros@gmail.com.

Програма:

8.30ч. - среща в на площада в центъра на Драгалевци, транспорт на каяците до разклона за м. „Голи връх”
9 -10.30ч. - запознаване с трасето, трeнировки
11ч.старт
15ч. - награждаване

Публикувана на 02/02/12 17:20 http://blog.gorichka.bg/?p=6741
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване