02/07/12 08:51
(http://www.azcheta.com/)

Рейчъл Мадоу с наградата "Стайнбек"

За първи път наградата "Джон Стайнбек" бе присъдена на автор под 40 години. Рекордът бе поставен от американската телевизионна водеща Рейчъл Мадоу, която в понеделник бе обявена за носител на отличието за 2012 година.

"Баща ми би обожавал Рейчъл", каза синът на големия писател Томас в официалното съобщение за обявяване на победителя. "Да слушаш Рейчъл Мадоу е като да слушаш Уолтър Кронкайт. Вярваме й по приблизително такъв начин. Надявам се тя да се задържи на екрана, защото имаме нужда от нея", допълва той.

Наградата "Джон Стайнбек: В душите на хората" се дава от наследниците на нобеловия лауреат на писатели и творци, които в произведенията си споделят неговата "емпатия, отдаденост на демократичните ценности и вяра в достойството на хората, притиснати от обстоятелствата". Отличието се връчва от 1996-та година насам и негови носители са били Брус Спрингстийн, Артър Милър, Стъдс Теркъл, Шон Пен, Майкъл Мур и едва още две жени освен Мадоу.

Искаш истинския Стайнбек? Вземи колекцията "Джон Стайнбек" с голямо намаление от Knigazateb.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване