02/10/12 18:09
(http://delibertate.info/)

На вниманието на министър Трайков: Германия не ще ACTA

Image: Sabine Leutheusser-Schnarrenberger by freiheitsfreund
Sabine Leutheusser-Schnarrenberger

В последното си публично изказване по повод “Търговското споразумение за борба против фалшифицирането” министър Трайчо Трайков за пореден път се опита да убеди обществеността, че Германия, макар и още да не е подписала ACTA, я поддържа изцяло.

Уви, днешната новина, която ни достигна от Федералната република разбива тези му твърдения на пух и прах.

В потвърждение на горното преведох краткото изказване на немската министърка на правосъдието Сабине Лойтхойзер-Шнаренбергер (Sabine Leutheusser-Schnarrenberger), публикувано на сайта на министерството, и което представям на българската общественост чрез блога си:

Аз приветствам публичността и ангажираността, с която се води дебата относно споразумениението ACTA между Европейския съюз и други страни извън него. Необходимо и дори задължително е да сложим всички факти на масата. На Европейския парламент сега предстои да се занимае интензивно с ACTA и да обърне внимание както на критиката, така и на всички нерешени въпроси. Европейският парламент е този, който трябва да реши дали иска ACTA или не.

Федерална република Германия не вижда никаква необходимост от промени в законодателството си. В Германия тъкмо премахнахме ограниченията до интернет достъпа. Ние не искаме – и така изрично е договорено в коалиционното споразумение – да блокираме достъпа до интернет заради нарушения на авторското право. Ние не искаме никакви предупредителни механизми и не виждаме необходимостта от изменение на законодателството в Германия по отношение на Закона за авторското право и сродните му права. Интернет доставчиците не са доброволни шерифи.

Министър Трайков, още ли не сте убеден, че приемането на ACTA не вещае нищо добро?

Related posts:

  1. ACTA: писмо от Германия
  2. ACTA: развенчаваме митовете
  3. ACTA: първи дебат в българския парламент
  4. ACTA: Как могат да изглеждат „извънсъдебните мерки“ или „алтернативите на съдилищата“?
  5. ACTA: Съветът на Европейския Съюз e на ръба да подпише
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване