02/16/12 16:46
(http://www.stancianegra.com/)

Дерипаска: Български премиер взимаше пари от Чорни


Руският олигарх Олег Дерипаска обвини Майкъл Чорни в подкупване на политици и организиране на рекет, съобщи "Гардиън".
В понеделник Лондонският съд продължи предварителното изслушване на двете страни по спора за алуминиевия гигант "Русал". Чорни твърди, че Дерипаска е присвоил неправомерно негов дял от компанията, оценен в иск на стояйност 1.6 млрд. паунда. Според защитата на Дерипаска, двамата никога не са били партньори, а Чорни се е опитвал да изнудва клинета им за дялово участие е "Русал". Британският съд насрочи старта на делото за месец Април.
Адвокатите на Дерипска, поискаха съдът да вземе предвид, че Майъкл Чорни е извършвал "необясними плащания" на изреалския външен министър Авигдор Либерман и на..."бивш министър-председател на България". Защитата се надява с изнасянето на същите факти, да подкрепи тезата си, че опитите на Чорни да придобие дялове на "Русал" са извършерни по криминален начин.
Дни преди това в Израел приключиха разследващите процедури срещу Либерман, обвинен в злупотреба с валст, пране на пари, измама и притискане на свидетели. Според изралекста прокуратура Авигдор Либерман е получил, бидейки на държавна служба, повече от 1.2 мил. евро чрез "банкови сметки на трети лица и фиктивно регистриани фирми без активна дейсност". Измежду щедрите "спонсори" личи и името на Майкъл Чорни. За емблематичено се счита прехвърлянето на милиони към фирма, регситрирана на дъщерята на Либерман. Някои от фирмите, изпозлвани за "пощенска кутия" са регистрирани извън Израел, споменават се Кипър и Вирджинските о-ви.
Сами се достещате, защо адвокатите назовават Либерман поиненно, а българският "премиер" остава в сянка. Срещу първия се води разселдване, което може да му коства поста и да го постави на съдебната пейка. В България никога нищо свързано с вископоставени политци не стига докрай. Изключението, би трябвало да споменем, е Стефан Софиянски, които фактически беше "оневинен документално" от прокуратурата, повдигнала съвсем целенасочено недоказуеми пред съда обвинения. Заради това бившите, настоящите и бъдещите корумпирани държави ръковдители в България, винаги ще остават в сянката на анонимността.

П.П. По време активното пребиваване на Майкъл Чорни, в България се смениха трима премиери:
1. Жан Виденов (1994-1997)
2. Стефан Софиянски (1997)
3. Иван Костов (1997 - 2001)
Иван Костов бе обвиняван неколкократно, включително и от самия евреин, че е получвал суми в размер на 200 хил. долара от него, чрез фирма регистрирана в Кипър на друго лице.
Публикувана на 02/16/12 16:46 http://www.stancianegra.com/2012/02/blog-post_16.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване