02/20/12 10:07
(http://vasvalch.com/)

Гай Кавазаки и очарованието на Apple

Guy KawasakiВече не е новина, но за всички пропуснали: големият Гай Кавазаки ще идва в България. Събитието ще се случи на 22 май, благодарение на Projecta. А сега, по-интересното: защо си струва да отделите време за семинара.

Запознах се с идеите на Кавазаки през “Как да побъркате конкуренцията” – изключително интересно написана (и интересна по същество) книга за диференциацията в даден бизнес сектор. Оттам нататък любовната ми афера с Кавазаки продължи през блога му, идеите от Стив Джобс, възхода на Alltop и още, и още, и още. Той е невероятно добър презентатор, поради което си струва да го видиш и на живо. Все още не съм прочела “Enchantment”, но смятам да поправя тази грешка съвсем скоро.

Основният принос на Кавазаки към маркетинговата теория е свързана с понятието brand evangelist. Със сигурност срещате такива хора всеки ден – хора, които дават всичко, за да ви убедят в превъзходството на любимата си марка пред всички нейни конкуренти. Фенове на Apple, девойки, луднали по Bodyshop или мъже, които гледат своето BMW по-добре и от жените си… За да постигнете такава позиция, трябва не само да предлагате добър продукт, но и да вдъхновите потребителите като им обещаете, че заедно ще промените света (на всички ви изниква в главите рекламата 1984 на Apple, нали?) Терминът на Кавазаки вече се среща във всеки учебник като най-високата позиция на връзка между марката и нейните фенове.

Сами можете да видите темите, по които Гай Кавазаки ще говори. Аз само ви препоръчвам бързо да решите дали ще отидете на семинара, защото ранната регистрация с намалена цена на билетите (спестявате) свършва на 22 февруари. А сега вижте едно видео, от което ще ви стане кристално ясно защо е задължително да отидете и какво е “Изкуството да очароваш”:

Disclaimer: Пиша този пост като партньор на събитието. Чела съм книгите и блога на Кавазаки не като партньор на събитието :)



Няма подобни постове.

Публикувана на 02/20/12 10:07 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/nnYNXwomxGg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване