02/26/12 20:58
(http://www.bivol.bg/)

Руската "партия на мошениците и крадците*" се сдоби с авторитетен български партньор

dzhamov

Партия "Единна Русия" се сдоби с български партньор, пише руският аналитичен вестник "Комерсантъ" в кореспонденция от София.

Планираната от независими депутати структура ще се обяви за проруска и ще лобира за реализация на всички руски енергийни проекти: Южен Поток, АЕЦ Белене и Бургас-Александропулис, наричан още "Православната тръба", тъй като почва от Русия, минава през България и свършва в Гърция.

Сред подкрепящите русофилската партия се нареди известна фигура от годините на силовото застраховане и мутрите - Димитър Джамов. Той обеща, че олигарски и руски борци ще помогнат на начинанието. Руската "братва" имала старо приятелство с българската и щяла да даде финансово рамо.

Димитър Джамов е сред героите на мащабното изследване на посланик Джеймс Пардю за българската организирана престъпност. В доклад до Вашингтон от 2005 г. бившият военен разузнавач пише следното за Джамов в главата посветена на групировката ВИС 2.

"Друг от най-близките приятели на Георги Илиев, ДИМИТЪР ИЛИЕВ ДЖАМОВ (български гражданин, роден на 15-ти юли 1960 г.) се свързва с търговия с наркотици в централна и южна България. Смята се, че Джамов, който е и вносител на природен газ от Русия, се занимава и с пране на пари и има връзки с турската организирана престъпност чрез турския бизнесмен ЯМАН ХАКИ НАМЛИ. Джамов е бивш борец и е започнал кариерата си в организираната престъпност като шофьор на починалия Илия Павлов (виж МУЛТИГРУП)."

Оригиналът на доклада може да бъде видян на сайта на Wikileaks. Преводът от Биволъ е тук.

* Партията на Путин "Единна Русия" е наричана от опозицията "Партия на мошениците и крадците".

"Кремляди" пък е популярно нарицателно за поддръжниците на кандидатурата на Путин за трети президентски мандат. То произлиза от Кремъл и от руската дума за жени с укоримо поведение.

Публикувана на 02/26/12 20:58 http://www.bivol.bg/pro-russian-party.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване