02/27/12 08:58
(http://ivo.bg/)

Румен Петков брани червения заник на Първанов

Бившият вътрешен министър Румен Петков се изказа днес от екрана на явно все още свързаната с Георги Първанов телевизия Би Ти Ви почти като Джон Стайнбек, но не точно за „Мишките и хората” ( както в човеколюбивия роман на американския писател), а с ненавист към „мишките и мижитурките”, които си позволяват да не харесват неговия другар Първанов.

Като една мишка, която обаче не желае да мижи пред мижавата пропаганда на пошлостта, си позволявам да изцъркам „некои съображения” срещу опита да бъдат третиран с подобно презрение- особено от политик, който беше принуден да напусне министерското си кресло заради скандалната си близост с „оперативно интересни лица” от контингента, с който един началник на полицаите би трябвало да се бори, а не да другарува. Разбира се в телевизията, която продължава да обслужва този другарски кръг, за който Петков е толкова представителен, „пропуснаха” да му припомнят мижитурският ( за да не кажа мижибългарският) начин, по който му се наложи да се изсули с позор от въпросното министерско кресло, натирен дори от своите съпартийци въпреки страховитата си репутация на опасен задкулисен партиен играч.

Петков каза обаче нещо в добавка на цветистата глупост за „мишките и мижитурките”, с което съм напълно съгласен: „Първанов е много на високо”. Нямам предвид етажа, на който му се наложи да поживее в крайния софийски квартал, за да опровергае „мижитурките”, отказали да замижат пред безобразията му на върховен управник през двата му президентски мандата. Съгласен съм, че Първанов действително е много на високо в системата от обвързаности между олигархията и онзи свят, заради връзки с който самият Румен Петков сдаде поста си безславно (дочувам,че скоро ще се появят и някои допълнителни доказателства, обратното броене е започнало) . Направо държи палмата на първенството!

А който се е покатерил на тази палма, му лъсва червеният заник.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване