03/04/12 14:36
(http://komitata.blogspot.com)

Черната котка в действие (като бяла) с министър Томислав Дончев

Сигурно знаете, че участвам в проекта www.politikat.net, като част от фондация „Четиринадесети януари“ и заедно с Асен Генов.

Отвреме-навреме правим осведомителни кампании, като задаваме в писмен вид въпроси на министерствата, най-вече свързани с обещанията и твърденията на министрите, за да разберем доколко обещанията се спазват и доколко държат на по-рано изказаните твърдения.

За съжаление отговорите идват бавно, а и често имат по-особени формулировки и затова ни осени идеята (Асен го осени):

„А защо да не питаме самите министри? Дали ще се съгласят на интервю?“

С радост трябва да кажа, че министър Томислав Дончев, чиято титла никога не мога да запомня (Министър по управление на европейските фондове) се съгласи да разговаря с нас за 45 минути, а ние му откраднахме още 5.




Взехме видеоинтервю, което можете да гледате на сайта на фондацията, там сме качили и цялото видео.

Разходихме министъра по целия материал, не само по обещанията, а от самото начало – какво означава да си министър на еврофондовете, какво значи думата „усвояване“ и как се изчислява то, какъв е ангажимента на министъра към електронното правителство, какво ще се случва с обществените поръчки и т.н.

Видео и текст тук.

Говорихме и по въпросите за тунела под Шипка, обновяването на железниците в България и кога ще стане готов Дунав Мост 2.

Информация за дейността на министъра има на eufunds.bg . Дончев обеща в началото на април и личния му сайт да заработи, от който да отправя политическите си послания.

PS. Не се харесвам особено много като интервюиращ, но се надявам да се справя по-добре на следващите срещи, ако има такива.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване