03/04/12 15:55
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

Политиката на кръвта или кръвта като политика - едно интервю на Виктория Асенова с граф Дракула


Бел. автора - това е цялото интервю с Дракула. В "Дневниците на Дракула" на Мила Искренова можете да чуете части от него изпълнени от Деян Донков. На 10 март в Музикалния театър.

Дракула: Позволете ми да ви наричам по име... Виктория....

Журналистка: Удивена съм как при Вашата заетост и хилядите ви срещи сизбиратели успявате да помните имена на журналисти...Обръщате се към всекипоименно...

Дракула се усмихва топло.

Дракула: Изключителната памет е едно от досегашните преимущества навампирите пред хората. Ако бъда избран, то ще е достъпно за всеки граждани.

Виктория: Защо решихте да се кандидатирате?

Дракула: Виктория, името Ви означава победа, а за мен най-голямата победаще е да ви уча на любов. Политиката е само претекст, извинение чрез коетомечтая да направя хората щастливи. Тя не е нищо повече от легализирания преводна ситуацията в която се намирате. Аз съм преводача, гласувайте за мен,гарантирам Ви, че няма да се изгубите в превода! Излезете от тесния лабиринт наинтерпретациите в който сте се лутали хиляди години и разберете - аз съм единствениятвъзможен, реалистичен, познаващ живота и смъртта на всяка идея, всякаидеология, всеки опит за масова любов завършил с кървава революция, всякоразпъване на кръст, всеки самобичуващ се монах, всеки създаващ власт Макиавели.Аз съм Стамболов, Линкълн, Кенеди, мила Виктория. Исус е платил дълг, който нее дължал, а вие, хората, дължите нещо, което никога не можете да изплатите. Аз щеви помогна чрез една по-авангардна фискална политика постепенно да приключите стози дълг. Всеки иска да живее добре, дори и аз в безсмъртието си имам остатъциот този крехък стремеж, защото съм създаден от вас, ние сме една плът. Разликатамежду нас е само кръвта и тази разлика ви прави нещастни. Вие сте лесни жертвина банки, политици, нетрайни идеологии, неспазени обещания. Какъв смисъл ималихвения процент? Никакъв! Той е символ на несъществуващи ценности! Парите неса органична материя, те са обикновена хартия върху която избрани от политицихудожници рисуват картинки и цифри... Нищо повече! А Вие сама знаете, че вкусътна политиците няма нищо общо с естетиката, нито с вечността. Нескромно казано,аз съм символ и на двете. Безсмъртието е естетика само по себе си. Моетоскромно предложение на тези избори е да ви доближа до това състояние.

Виктория се усмихва скептично, но и очаровано.

Виктория: Само това не бяхме чували, графе. Драги зрители, граф Дракулаиска да ни направи безсмъртни. Как ще го постигнете? И още по-важен въпрос – закакво? Защо искате да доближавате народа ни до безсмъртието при положение, чечудесно знаете, че няма фонд на света, който да може да поеме непрекъснатоувеличаващ се брой пенсионери? Наскоро увеличиха възрастта за пенсиониране, Виекакво ще направите за възрастните хора в България?

Дракула: Благодаря за този въпрос. За мен той е изключително важен и е восновата на предизборната ми платформа. За разлика от всички мои предшественициот хиляди години насам, аз няма да ви лъжа. Аз се храня с кръв. Те правятсъщото...

Виктория (прекъсва го): Е, това е твърде популистко...

Дракула: Не! Не е! Нека да ви обясня. Популистко е на всеки четири годинида ви обещават едни и същи глупости, които с нищо не променят живота ви! Каратви да работите като машини за да нямате време да погледнете към вселената околовас и да помислите за себе си. Представете си, че на всеки 4 годиникандидатиращите се политици раждат по едно бебе и твърдят, че ще го научат даговори, да ходи и да бъде щастливо докато те се грижат за него, а то всъщностумира четиригодишно без да се е докоснало до безсмъртието. Аз не казвам, че щеви направя безсмъртни, казвам, че няма да ви убивам четиригодишни... (усмихва се чаровно, навежда се къмжурналистката и шепне на ухото й)...Колкото и да обожавам кръвта на необременени от неизпълнени обещаниячовешки същества...

Виктория се отдръпва леко уплашено, но е привлечена към него. Той я гледаусмихнат очаквателно.

Дракула: Не се притеснявайте...въпреки, че това, което бих Ви направил...биВи превърнало в нещо много повече от който и да било мой избирател. (усмихва се) Ще можете да спрете да гласувате завинаги, защотоще станете господарка на съдбата си.

Виктория (ядосано): Графе, това, което ми предлагате ецинично...колкото и да го маскирате с безсмъртие.

Дракула: Да спрете да зависите от кръвта си е цинично?

Виктория: Да извъртате думите умело е добра риторика, но смисълът остава, ааз не съм обикновения ви гласоподавател, Дракула. Не Ви вярвам.

Дракула става сериозен.

Дракула: Вярата е другата обезценена банкнота във вашата корумпирана ипровалена система.  И капитализмът икомунизмът боравят с оцветени хартии печатани в огромни количества. Анапоследък в опасно огромни количества. Но капитализмът е по близо до мен,защото все пак проповядва да вярвате в себе си, а не в някакво болестноравенство. От друга страна аз вярвам единствено в равенството на кръвта – тя егрупа 0. Все по-отдалечаващите се от създаването й подгрупи – А, Б и АБ неносят достатъчно информация. Знаете ли, че 97% от маите са били с кръвна група 0?

Виктория: Не, за пръв път чувам. Но какво искате да кажете, че хората,които не са нулева група няма да имат равни права при евентуално вашеуправление? Това, извинявайте много, е дискриминация.

Дракула игнорира обвинението й.

Дракула: Вярвате ли, че краят на света ще дойде след три месеца кактопредвещава календара им?

Виктория започва да се ядосва на начина по който той води разговора.

Виктория: В какво аз вярвам или не, няма значение, хората искат да знаятВие в какво вярвате. Изборите ще са през месец май и бихме искали да знаем защода гласуваме за Вас. А може би избирането Ви ще е краят на света, граф Дракула?Непрекъснато говорите за начина по който сме манипулирани, а Вие самиятраздавате нечувани количества пари. Плашещ е начина по който подчиняватенай-уязвимата и най-голямата част от населението – бедните и пенсионерите! Защоискате да управлявате? Все повече се говори, че крайната Ви цел е да сиосигурите неограничен достъп до кръвта на населението, това вярно ли е?

Дракула е напълно сериозен, прави пауза преди да започне да говори.

Дракула: Напълно нормално е така да говорят враговете ми, аз съм заплаха заедно статукво градено хиляди години. Да, кръвта ме интересува, аз съм освенполитик и бизнесмен. Нормално е когато влагаш в нещо да получаваш дивиденти...

Виктория: Значи вие признавате, че политиката Ви ще е свързана свампирските корпорации. Те ли финансират кампанията Ви?

Дракула: Не разбирам какво Ви притеснява. Всеки политик откакто святсветува е свързан с финансови кръгове, които го поддържат законно или не. Запръв път аз заявявам открито, че кампанията ми е финансирана от „Кръвинкорпорейтед“...Всеки може да прегледа регистрите им. Това е компания, коятоот самото си създаване влага в строежа на инфраструктура, болнични заведения иблаготворителност. Драги зрители, „Кръв инкорпорейтед“ е най-големият строителна домове за сираци в държавата!

Виктория прикрива възмущението си.

Виктория: Сираци на хора, които Вие, графе и Вашият кръг, сте превърналивъв вампири. Всъщност искате да наложите най-голямата вампирска корпорация дауправлява държавата, така ли?

Дракула: Не, искам да дам възможност на всеки гражданин на тази държава дадава свободно от кръвта си без да е заплашен от преследване от закона, без да егледано на него с предубеждение от околните, без да се чувства изневерил наизконните човешки ценности. Искам всеки гражданин на България да може да сечувства по-близо от всякога до безсмъртието без това да има нещо общо сбанковата му сметка, нито да зависи от монопола на шепа хора чиято единственацел е обогатяването им за сметка на народа. Аз ще приема кръвта на гласувалитеза мен като едно огромно доверие с което няма да злоупотребя до края на мандатами и ще изведа този народ на едно друго ниво на духовно съществувание иблагоденствие.

Виктория се усмихва раздразнено.

Виктория: Граф Дракула, благодаря за интервюто. Имаме още минута, какво щее последното Ви изречение?

Дракула: Скъпи сънародници, вашата кръв ще тече в моето тяло. Вашите грижище станат мои. Ще увелича продължителността на живота ви, ще елиминирамнеобходимостта от печатането на пари, ще премахна данъците, необходимостта отболници ще изчезне, на края на живота си всеки един от вас ще бъде превърнат ведин от нас. Ние обещаваме, че няма да посягаме на никой преди да е изтекловремето му като човешко същество. Благодаря за вниманието.

Виктория: Целта оправдава средствата, драги зрители. Това е предизборнотопослание на граф Дракула към народа. Изборът е на кой предпочитате да слугувате– на банките с пари или на банките с кръв? Това беше едно интервю на ВикторияАсенова с граф Дракула, независим кандидат за министър-председател.

Публикувана на 03/04/12 15:55 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване