03/04/12 15:59
(http://desnite.eu/)

Юруш на маслините

Каква беше разликата между ГЕРБ и тройната коалиция?

При тройната коалиция правила нямаше, чиновниците крадяха, държавната машина работеше за Батковци и Братковци, от Брюксел се караха и спираха пари, местни дерибеи тормозеха народонаселението, а мутрите застрояваха защитените територии. ГЕРБ беше избран, за да спре краденето, да вкара мутрите в затвора, да помогне на почтените бизнеси, да отшие олигарсите от държавната трапеза, да защити гражданите от монополите и от дерибеите, да направи реформите (т.е. държавната машина да заработи за гражданите) и да вкара България в сърцето на Европа – в Шенген и в еврото.

Така беше. Отдавна. Днес вече е друго. ГЕРБ навлезе в нов исторически етап.

След всички фанфари правителството се отказа от реформите. Пушилката се слегна и отдолу лъсна истината.

Чиновниците крадат. Особено крадат онези, които не си вършат работата. Заради които от ЕС ни се карат и ще ни съдят да им платим едни 800 000. Стартирали са наказателни процедури за липсата на единен център за наводнения, за екологични неразбории; скоро ще стартират още. Предстоящият доклад за напредъка ще бъде убийствен. А Шенген и еврото правителството ще види, когато си види ушите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване