03/05/12 06:05
(http://krokotak.com/)

Цветя от салфетки

Цветя от  бели салфетки, оцветени с акварелни боички.

Тези са от цветни салфетки…. но, изглеждат като направени от плат.

Идеята видях от www.filthwizardry.com и много, много ми хареса. Aко имате време, разгледайте целия сайт – фантастичен е. Исках да видя на живо дали изглеждат толкова красиви тези цветя….да, красиви са и се правят изключително лесно, бързо и евтино.

Имате нужда от 5 квадратни салфетки, които да прегънете по диагонал. С игла и конец промушете през двата срещуположни края на така получилия се триъгълник..

На същия конец промушете и останалите 4 салфетки, като гледате да спазвате посоката. Затегнете накрая добре конеца и завържете.

Отново със същия конец започнете да нанизвате третия връх на всяка салфетка и пристягате накрая към центъра на цветето. Прекарайте конеца и отзад, което всъщност е предната част на цветето. Затегнете отново.

С телбод захванете отделните салфетки в задната им част, за да се затвори добре цветето и спокойно да може с ръце да го оформите.

Остана най-хубавата част, тя е за децата – оцветяването. Може да използвате акварелни бои, като слагате повече вода, за да се разлива по-красиво по салфетката.

Вижте още пеперуди от салфетки:

Вижте още идеи за 8 март:


Публикувана на 03/05/12 06:05 http://krokotak.com/2012/03/tsvetya-ot-salfetki/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване