03/06/12 10:11
(http://www.azcheta.com/)

Най-доброто от Книга за теб за февруари 2012

Още от началото признаваме греха си – миналия месец пропуснахме да ти покажем нашата класация на бестселърите за първите 31 дни от годината. Затова сега само ще ти кажем, че абсолютният победител бе промоционалният ни пакет с трилогията „Милениум”, която доминираше целия януари и дори за миг не изпусна водачеството. На второ място остана поетичното бижу на Мария Василева „...малко той, малко аз, малко ние”, а третото си поделиха бестселърът ни за 2011 г. – „Псевдонауката” на Бен Голдейкър, и не по-малко важната книга на Ричард Докинс „Най-великото шоу на Земята”, и двете пространно хвалени от Блажев Книголандски.

Но да оставим януари да си отлежава в преспите, пролетта вече ни мами по парковете. Февруарската ни класация беше много шарена и силно оспорвана... за позициите след 1-то място. Трета позиция си поделиха още новата „Как се раждат добрите идеи” на Стивън Джонсън и трилогията „Милениум” (което означава, че от последната са се продали тройно повече книги, разбира се, но в случая не ни интересуват такива подробности). На второ място (видимо заради празника на влюбените и виното) се настани „Една година в Прованс” на Питър Мейл, поредното романтично бижу от автора на „Добра година” и „Винена афера”.

Първата позиция обаче остана за книга, издадена миналата година, нещо изключително рядко срещано на български пазар, който е почти винаги доминиран изключително от нови заглавия (или книги, станали известни покрай екранизация). Но случаят е специален, защото става дума за страхотния „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс! Горди сме, че разбудихме огромен интерес към този наистина заслужаващ си роман, който няма да спираме да ви препоръчваме.

Е, това е – очакваме през март да ни изненадате с оригинални поръчки, като само ще ви подшушнем, че скоро излиза първият филм от трилогията „Игрите на глада” на Сюзан Колинс... и че просто няма как да е по-добър от книгите.

Запролетявайте се!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване