07/15/12 08:54
(http://www.azcheta.com/)

Как се готвиш за лятото - бестселърите на Книга за теб за юни

Предотпускната работа ни дойде малко в повече и пропуснахме бестселърите за май, а позакъсняваме и с тези за юни. Затова бегом под душа, освежаваме се и трескаво пишем, преди да са ни изпушили мозъците.

Май беше изключително „скучен” откъм битка. Предварителната продажба на най-страхотната книга за правене на онлайн бизнес в България - „На един клик разстояние” на Александър Ненов – я направи дотолкова неоспорим хегемон, че се купиха повече бройки от останалите три челници, взети заедно – абсолютен рекорд за продаби в рамките на един един месец при нас. След нея за пореден месец бяха обичайните заподозрени – двете ни промоционални трилогии „Милениум” и „Игрите на глада”, както и великолепният „Шантарам”. Явно доста хора се готвеха за лежерно плажно четене, но с качествена литература.

Мозъкът кипна. Изчезваме пак за душ и малко сладолед от фризера.

Да си дойдем на думата за юни. Отново използвахте смело уникалната ни възможност за предварителна поръчка и начело на класацията застана великолепно оформения фентъзи шедьовър на Брандън Сандерсън „Пътят на кралете”. Книголандецът се кълне, че това е най-доброто от жанра, което ще видим на български за тази година, но си оставя и една вратичка за евентуалното излизане на „Героите” на изключително любимия ни Джо Абъркромби (когото имаме и на чудна промоция, идеална за безметежно четене през отпуската).

Второто място изненадващо бе завоювано от една от промоционалните ни колекции, която до момента не беше толкова актуална – тази на Кен Фолет, която обединява двете части на „Устоите на Земята” и първата част на тяхното продължение „Свят без край”, като към поръчките в някои от случаите беше добавена и втората, финална част„Игрите на глада” дежурно си зае място в тройката (и за момента дава адски сериозна заявка за най-продавано заглавие на годината в „Книга за теб”, между другото), а след нея непосредствено застана нещо магическо – „Книга на вълшебствата” на Джим Пайп и винаги прекрасния избор за който и да е сезон – „Сянката на вятъра” на Карлос Руис Сафон. Знаем, че който я е прочел, става вечен фен на автора, така че ви обещаваме тържествено да имате възможност за предварителна поръчка на третата част от серията – „Затворникът от Рая”, щом наближи времето й за издаване.

Това беше, ние се готвим за почивка, но обещаваме поне един от нас да е винаги на линия за теб ☺ Защото искаме да имаш винаги възможност да намериш най-добрите книги. И сме насреща за всяка книга за теб.

Твои,
Алекс и Христо

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване