03/08/12 14:15
(http://www.azcheta.com/)

С благодарност на мама

Днес е особено специален четвъртък… Не защото вали сняг или защото хората по улиците бързат с цветя в ръка. Днес е особено специалният 8-ми март – Ден на мама!

Няма да ви разказвам как всяка година рецитирам на мама стихче. По-скоро ще ви представя книгата, която открих наскоро и която е посветена на всички майки по света – „Благодаря ти, мамо!“

В нея са събрани някои от най-хубавите произведения за жената, дала ни живот и вдъхновила ни да се развиваме, да растем… Дора Габе, Габриел Гарсия Маркес, Лъчезар Станчев, Дамян Дамянов, Иван Вазов, Яворов – всички те се надпреварват да излеят на белите листа симфония от звуци, посветена на Жената с главно „Ж“.

Освен някои от най-вълнуващите стихове, в малката книжка са събрани и приказки (любимата ми „Майчина сълза“ например), тостове, мисли – всички посветени на специалния ден, който всяка жена би трябвало да празнува с гордо вдигната глава.

Всичко в книгата ме разчувства, вдъхнови и ме накара да се усмихна. Но най-много от всичко се зарадвах от подбора на произведения, който включваше и „моето“ стихче за мама, написано от Станка Пенчева.

Песен за мама и нейното малко момиче

Весело зайче, котенце мило
в скута на мама сега се е свило.
Твойта главичка – на моето рамо.
Можеш ли ден да прекараш без мама?

Мама в чашата мляко налива,
сресва косата ти в плитка красива,
Кърпи чорапи с пробити петички -
мама се грижи за всичко…“

Ревюто е първоначално публикувано в сайта Детски книги.

Вземи тази книга с отстъпка!

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване