03/13/12 07:12
(http://www.azcheta.com/)

Детски спомени за лятната ваканция :)

Използвайки дървената ваканция в училищата, прочетох „Ваканциите на малкия Никола“. Ако все още не сте чели за малкото момченце, което постоянно попада в щури ситуации, много сте пропуснали!

Малкият Никола живее щастливо с мама и татко. И той, както повечето момченца на неговата възраст, е доста буен. С верните си приятелчета измислят куп шантави игри, които невинаги се харесват на родителите и учителите, но…Такъв е животът, нали ;)?

В книжката се разказва как Никола прекарва летните си ваканции. На море, на планина – той винаги успява да открие палавници, с които да се сбият на плажа, да копаят дупки и най-важното: да побъркват възрастните!

В първата описана ваканция Никола заминава с мама и татко за Бен ле Мер на Лазурния бряг. Изпълнени с надежди за уловена риба, слънчеви лъчи и дълга почивка, тримата се настаняват в хотел „Бо Риваж“, където Никола веднага открива Блез, Фрюктьо, Мамер (ей, много е тъп тоя), Иреней и разни други щури глави. И ако децата се забавляват чудесно, това май не може да се каже за родителите им. На всяка страничка има по някоя ОГРОМНА и изключително ЗАБАВНА пакост, която децата принципно не търсят, но така се случва, че попадат на нея :)

Искрено се смях на историята с учителя по гимнастика и ще ви кажа само част от нея:

„Вчера пристигна новият учител по гимнастика:
-  Казвам се Ектор Дювал – рече той. – А вие?
-  Ние не – отвърна Фабрис и всички изпокапахме от смях…“

Вече сте се сетили, че на мосю Дювал никак не му е леко с Никола и компания, нали? А да знаете какво преживява груповият отговорник в летния лагер, в който момчето прекарва следващата ваканция…

Да, мама и татко със сълзи на очи изпращат детето си на летен лагер, където да се къпе, да спи в бунгало и да се катери по планините. За разлика от разстроените си родители, Никола се забавлява повече от чудесно. И ако при почивката в Бен ле Мер пакостите са дело на малчугани, в летния лагер може да се забележи колко Никола и приятелите му са пораснали. Те отново попадат в щури ситуации, но с девиза „Смелост!“ на уста, успяват да се държат като истински малки мъже. Как наловиха 2 риби за целия лагер, как почти стигнаха до Буреносни връх и какво представляват нощните игри… Всичко това ще откриете в книжката, поднесено с много майтапи.

Мога да се хвана на бас, че ако прочетете за ваканциите на малкия Никола, няма да пропуснете и останалите книжки за него. Защо? Защото е сууупер забавен, много щур и палав. И дори баба ви ще се смее от сърце!

Прочетете и как "Малкият Никола тръгва на училище".

Ревюто е първоначално публикувано в Детски книги.

Вземи тази книга с отстъпка!




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване