03/15/12 14:53
(http://www.azcheta.com/)

Кои са финалистите за 2012 на Children’s Choice Book Awards

Финалистите за 2012 г. на Children’s Choice Book Awards вече са известни. Децата могат да дадат своя глас в периода от 14. март до 3. май.

Победителите ще бъдат обявени по време на специалната гала-вечер на наградите на 7. май. Номинираните са разделени на четири групи, класифицирани според различните училищни класове.

В категорията „Автор на годината“, доминират писателите на художествена литература за средните класове. Сред обявените имена са Джеф Кини („Дневникът на един дръндьо“), книгата  Inheritance на Кристофър Паолини (автор на „Ерагон“, "Бризингър"), Middle School, The Worst Years of My Life на Джеймс Патерсън („Високи залози“, „Двойна заплаха“), „Героите на Олимп: Синът на Нептун“ на Рик Риърдън и Dork Diaries 3: Tales from a Not-So-Talented Pop Star на Рейчъл Рене Ръсел.

Децата са окуражавани да дадат своя вот и за „Илюстратор на годината“. Всички номинирани в категорията са написали и илюстрирали своите книги. Сред имената са Фелиша Бонд с If You Give a Dog a Donut, The Artist Who Painted a Blue Horse и Ерик Карл (чиято друга книга – The very hungry Caterpillar, се радва на небивал интерес по света, Llama Llama Home With Mama на Ана Дюдни, Silverlicious на Виктория Кан и Брайън Селзник с Wonderstruck (на български отскоро се радваме на „Изобретението на Хюго“).

Миналата година Риърдън отнесе със себе си призовете както в категорията „Книга на годината на пети – шести клас“, така и за автор на годината. Дейвид Уизнър пък получи наградата в категория „Илюстратор на годината“ за книгата си Art & Max.

Междувременно, още едни награди се борят за вниманието на младата читателска аудитория: наградите на Nickelodeon – Kids` Choice Awards 2012. Освен разнообразните категории в областта на киното, музиката и спорта, децата могат да дадат своя вот и за любима книга.

Номинирани са четири поредици, изключително популярни както в чужбина, така и у нас: „Дневникът на един дръндьо“ на Джеф Кини, „Хари Потър“ на Джоан Роулинг, „Здрач“ на Стефани Майър и „ Игрите на глада“ на Сюзан Колинс. Кой ще победи в оспорваната надпревара предстои да разберем :)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване