03/18/12 13:19
(http://www.azcheta.com/)

"Игрите на глада" донесоха на Scholastic 20% ръст

Поредицата "Игрите на глада" донесе на американското издателство Scholastic с 22% по-високи приходи и значително подобрени резултати за третото тримесечие на фискалната 2012 година, става ясно от доклад на корпорацията. Приходите за последните три отчетни месеца, изтичащи на 29 февруари, са в размер на $467.0 млн. спрямо $384.3 млн. за същия период на миналата година.

“Силното представяне на Scholastic през тази фискална година продължи и през третото тримесечие, като отново увеличихме значително приходите си. Особено сме доволни от успеха на трилогията "Игрите на глада" на Сюзан Колинс - още един феномен на компанията, радващ се на голям брой читатели от всички възрастови групи", казва в официално изявление президентът и главен изпълнителен директор на Scholastic Corporation Ричард Робинсън. Според него засилването на продажбите на поредицата и в печатен, и в електронен формат се дължи и на дългоочакваната премиера на филма по първата книга на 23 март.

Приходите от продажби на детски книги на вътрешноамериканския пазар през последното тримесечие са постигнали повишение с 38% спрямо предишния период до $266.0 млн. Освен "Игрите на глада" добри продажби компанията отчита и при излизащата съвсем скоро и у нас книга на Брайън Селзник "Изобретението на Хюго", чиято филмова адаптация спечели 5 награди Оскар през февруари, серията "39 ключа" и също филмирания "Боен кон" на Майкъл Морпурго.

Международните приходи на Scholastic са скочили с 10% до $105.6 млн., със силно представяне в Канада, Обединеното кралство и Австралия. Ръст на продажбите се отчита и в Азия заради високите позиции на пазарите в Сингапур и Индия. Компанията дори е увеличила малко очакванията за общи приходи за фискалната 2012 година до приблизително $2 млрд.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване