03/27/12 13:20
(http://www.azcheta.com/)

Започват новите обучения по Програма „Глобални библиотеки-България"

Над 4000 библиотекари от цялата страна се очаква да се включат във втория етап от обучения, организирани по Програма „Глобални библиотеки-България". Екип от над 130 лектори по петте направления ще обучават записалите се библиотекари, а обученията ще се проведат в 27-те регионални и още 12 читалищни библиотеки на два учебни периода: април-юли и септември-ноември.

През 2012 г. Програма „Глоб@лни библиотеки - България” планира да проведе 433 обучения за библиотекари от обществени библиотеки в тематичните направления „Информационни и комуникационни технологии", „Организация и управление на работата в обществената библиотека", „Услуги в модерната библиотека" и „Общуване и работа с потребители и общности". Библиотекарите ще имат възможност да посетят и нов курс, този по „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти", който ще цели да повиши интереса към каузите на обществените библиотеки и към техните активни проекти.

През 2011 г. бяха проведени общо над 3300 специализирани тренинги за работниците на библиотеките, а в много от тях се организираха и обучения за работа с компютри и интернет за посетителите на иституцията.

Програма „Глобални библиотеки - България" е инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Тя обединява професионалисти, институции и организации, които вярват, че обществените библиотеки ще подобрят качеството на живот, като предоставят свободен достъп до информация и обмен на идеи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване