03/28/12 08:47
(http://www.azcheta.com/)

Двама разказвачи в битка за литературна София

Въпреки че няма да застанат директно един срещу друг, а може би именно заради това, Георги Господинов и Алек Попов ще се борят за сърцето на софийската литературна публика в сряда вечер.

Точно в 18:30 в галерия "Снежана" започва премиерата на новия сборник с разкази „Телесни плевели” от Алек Попов. Книгата ще бъде представена от Катя Атанасова, а според издателите предварителните прочити определят шестте истории като нито повече, нито по-малко от "фантастични". "Фантастиката винаги е имала и, както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично", споделя самият Алек в предговора на сборника.

Половин час по-късно - в 19:00 - в Театрална зала на СУ Георги Господинов ще чете "Балади, разпади и други парчета" като част от Месеца на поезията в Софийския университет. Заедно с литературния критик Бойко Пенчев стартиралият силно годината Господинов ще припомни части от първата си книга „Лапидариум” (1992), през „Черешата на един народ”, „Писма до Гаустин”, антологичната „Балади и разпади” плюс нови, непубликувани текстове.

Явно и двамата обещават да ни изненадат с нови и стари неща, замесени в магически опаковки. Къде да бъдете тази вечер? Оставяме избора на вас!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване