04/02/12 13:25
(http://www.azcheta.com/)

Близки срещи от зомби вид - наградите в конкурса

Днешните сирени над София възвестиха началото на зомби войната в книжарниците, а първите бройки, поръчани предварително от нашата книжарница „Книга за теб”, вече поеха към най-запалените фенове.

Конкурсът „Близки срещи от зомби вид” приключи с получени близо 30 разказа, всеки от които чудесно се вписа в зададената тематика. Този уикенд журито в състав Христо Блажев от „Книголандия” и „Изток-Запад”, Благой Иванов, също от издателството, и Александър Кръстев, създател на „Аз чета”, щателно прегледа всичките и отдели няколко фаворита, над които споровете продължиха до последно.

В крайна сметка победител трябваше да е само един и това е Христо Костов, който е написал чудесен разказ за зомбясването на Ленин и неговия сблъсък със Сталин в Кремъл. Христо ще получи своята награда – екземпляр от излизащата днес „Z-та световна война”.

Не бяхме предвидили поощрителни награди, но още един разказ имаше реален шанс да спечели и в крайна сметка решихме да подарим и един от рекламните постери като утешителна награда. Тя отива у Денимир Велчев, чието първо изречение просто обра овациите на цялото жури: „Николай Григоров довърши жилавата старица със стика за голф и свирна сигнала.”

Благодарим на всички участници и успех в бъдеще! А разказите на Христо и Денимир ще можете да прочетете в "Аз чета" още утре.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване