04/02/12 08:36
(http://vasvalch.com/)

Защо никога няма да имате страхотна кариера?

work_sucks

Нека да започнем седмицата с нещо интересно и мотивиращо – а именно “Защо никога няма да имате страхотна кариера”. Да, всъщност не звучи толкова интересно и мотивиращо, колкото трябваше. Но това не променя факта, че презентацията на Лари Смит от TEDxUW е страхотна. И толкова вярвам, че си заслужава да я видите, че за първи път базирам пост на TED лекция :) Това е рецептата, която може да ви вдигне достатъчно за някой и друг подвиг в офиса.

Лари Смит говори за извиненията, които сами си измисляме, когато твърде много ни е страх да направим нещо интересно с живота си. Дали това ще е някаква лична бариера от типа “Не мога да съм като Джобс, друг тип човек съм” или социално задължение като например “Не мога да бъда по-успяла, искам да имам деца” няма значение – Смит просто показва, че няма по-лошо от това сам да ограничаваш амбицията си. Когато се стараем за нещо страхотно, е доста по-вероятно да го достигнем, отколкото когато планираме просто “достатъчно добро”.

Изводът: спрете да се самоограничавате и се заемете с това, което не сте си представяли, че можете да постигнете – амбицията е достатъчно гориво. Постарайте се тази седмица да направите нещо страхотно ;)

___ снимка: michelhrv



Още по темата:

  1. СиВи както никога ПреДи
  2. Добра Кариера, Добър Живот
  3. Защо не спя? / Защо да спя?

Публикувана на 04/02/12 08:36 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/mTOya5d0y4M/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване