04/03/12 05:44
(http://prit4ite.blogspot.com/)

Легенда за лястовицата

Това се случило по време на всемирния потоп. Една мишка прогризала дупка на дъното на ковчега и всички на него били заплашени от гибел. Тук на помощ се притекла змията, запушила дупката с тялото си и животните и хората били спасени.
Разбрал Бог и великодушно и предложил да си избере каквато награда пожелае. Змията вдигнала малката си глава, изпънала тялото си и изсъскала:
-Искам винаги да пия най-вкусната кръв!
Господ се съгласил, но не знаел чия кръв е най-вкусна. Изпратил комарът да провери и да каже на змията. Комарът пробвал кръвта на всички и разбрал, че най-вкусната кръв е човешката. Литнал обратно при змията.
-Е, разбрали ли чия кръв е най-вкусна? - попитала тя.
Комарът отворил уста да отговори, но едва успял да каже "Чо...", когато от небето се спуснала лястовичка и му откъснала езика. Той започнал да жужи безпомощно, а змията яростно се хвърлила към лястовицата, задето не и позволила да узнае това, което иска. Но успяла да откъсне само няколко пера от средата на опашката и.
Оттогава опашката на лястовичката е разцепена и вие гнездата си под хорските стрехи, защото търси защита от мъстта на змията.

При копиране на материали от блога, посочвайте източник!


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване