04/05/12 08:57
(http://www.azcheta.com/)

Русе събира книги за бесарабските българи

Дарителска кампания стартира в Русе за подпомагане на бесарабските българи с книги на майчин език – както художествена литература, така и учебници, и буквари. Инициативата е на Областната администрация и се провежда в периода 1 април - 10 май. Идеята е българите в Бесарабия да получат книгите като подарък за Ден на славянската писменост и култура, 24 май.

Областната управа в Русе вече е изпратила покани да се включат в дарителската кампания до Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, няколко издателства, както и до териториалните органи на изпълнителната власт. Книги за бесарабските българи може да даде всеки. Още на втори април русенският офис на НАП се включи в инициативата, като направи специална етажерка за дарения в салона за обслужване на клиенти, съобщи Дарик.

Междувременно, община Сливен също иска да подпогне нашите сънародници зад граница, но по по-различен начин – с благотворителни концерти на 3 и 11 април, се събират средства за построяване на православен храм в украинския град Болград, където българите са 61-процентно мнозинство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване