04/13/12 08:57
(http://vasvalch.com/)

Драма-бутон

drama

Видеото, което ще ви споделя днес, мълниеносно обходи социалните мрежи през последните два дни, но искам да си го запазя и тук за поколенията читатели :) Всеки, който е чувствителен към екшън, престрелки, линейки и полу-голи мотористки, не трябва да чете по-надолу. Всеки, който иска да види една чудесна рекламна кампания, да си пусне видеото – особено ако по някаква причина в последните два дни е бил в гората и не е видял супер-кампанията на TNT в мрежата.

Промотирането на медия често е трудна задача. Отговорът на питанката как да отразим най-добре характера на канала и да оставим дълготрайно впечатление у зрителите не се появява току-така. Но ето, че в Белгия явно знаят как се правят тези неща. Кампанията е създадена за пускането на екшън-канала TNT. Това, което екипът прави, е да постави голям червен бутон с надпис “Push to add drama” на тих площад в тихо белгийско градче. Случващото се след натискане на бутона не подлежи на качествено описание:

Само за два дни видеото от екшън-акцията е гледано над 10 милиона пъти. И това ако не е вирусно разпространение! Личи си, че кампанията е повече от успешна и зрителите са доволни.

Защо работи?

  • Кампанията ясно отразява характера на промотирания канал;
  • Началото е достатъчно сериозно, за да изглежда реално (до момента, в който санитарят започва да бие велосипедиста нещата са напълно възможни), а продължението е достатъчно бутафорно, за да постави усмивка върху лицето на всеки слисан минувач или зрител (ръгбистите са най-яката добавка!)
  • Не са спестени пари нито за постановката, нито за заснемането й – доброто представяне е важно, за да може монтажът да придаде още по-голяма динамика на случващото се;
  • Viral-ефектът се дължи основно на неочакваност и контраст, но и на хумора, който хиперболата придава – едно произшествие може да създаде негативна емоция и да намали споделянето на видеото, но натрупването на толкова хиперболизирани елементи провокира смях и положително настроение.

Накратко – браво!  :)



Още по темата:

  1. Драма-реклама
  2. Carlsberg – само за смелите
  3. Volkswagen: Историята на една кола

Публикувана на 04/13/12 08:57 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/zloYNtGM_P0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване