04/18/12 21:09
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Менюто е ново

Още от първия брой на списание „Меню“, което се появи през 2005 година, бях запленена от съдържанието, рецептите, снимките. Любопитна какво ще има в следващия брой не спрях да следя списанието и до днес. От класически рецепти и техники, през виртуозни кулинарни предложения, дело на шеф Ивелина Иванова, до статии пълни с вкус и история, „Меню“ ме провокира в експерименти и изследване и ме накара да погледна на храната с други очи. Сега напълно споделям философията на списанието и благодаря на всички хора, които допринасят за радостта и вдъхновението всеки месец, с всеки нов брой.

Още по-хубавата история е, че „Меню“ стана по-голямо, по-пълно и още по-вкусно. А аз още по-радостна. :-)

В новия априлски брой 56, „Меню“ отразява пролетта със салатено зелено; споделя историята на еко ферма „Елата“, чиито продукти ползвам и аз; представя вкусно място за хранене в лицето на ресторант L’Etranger (и там бях); интересни истории за произхода на кашкавала; за движението Slow Food; за ползите от млякото; обзорна статия от Магдалина за традиционно-наследствената кухня, която тенденциозно се завръща както в домовете ни, така и в най-добрите ресторанти.

И още – веган меню от мен, състоящо се от салата с киноа, спанак, карамелизиран лук и моркови; Картофен гратен с кокосово мляко вдъхновен от Хестън Блументал и Веган петифури с ванилов крем и шоколадова глазура с уиски.

И не на последно място – как да съчетаем вино с храна. Въпрос, който винаги ме вълнува и на който си отговарям чрез препоръките и съветите на DiVino. В тази връзка, за всяка една рецепта от списанието има предложение за съчетаване с подходящо вино или друга напитка.

И всеки път, когато си купя новия брой, още не прелистила всички страници, винаги с огромно любопитство търся сладките предложения. Този път също беше така. Веднага се захласнах по спаначената торта с великденска декорация. Заинтригувах се от присъствието на спанак в десерта и изобщо не се поколебах да опитам. Приготвих семпло руло, само и само да се докосна до комбинацията. Много ми хареса.

Ще ти хареса и на теб. :-)

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Менюто е ново е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Публикувана на 04/18/12 21:09 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/uqNSDqUIU-0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване