04/19/12 09:06
(http://www.azcheta.com/)

Помагало за деца и родители: Крокотак 5-7

Ако харесвате творческите занимания, със сигурност сте черпили идеи от Крокотак – шарен и изключително забавен сайт, пълен с най-страхотни идеи за безкрайни творчески игри. Знаете ли обаче, че Крокотак издава книги? Щом успях да ви изненадам, ще ви разкажа повече.

Книжката със занимания и игри за деца в предучилищна възраст – „Крокотак 5-7“, на първо място е шарена. Напечатана е на хубава хартия и е пълна с весели занимавки. Това, естествено, цели само едно: докато играе, детето ви да се научи да брои, да разпознава и пише буквите, животните и да развие фината си моторика.

Помагалото е разделено на пет категории: околен свят, математика, родна реч, фина моторика и памет/логика. В първата част детето трябва да разкаже за себе си в картинки и простички упражнения, както и да получи знания за дните от седмицата, плодовете и зеленчуците, различните видове животни и професии.

В математическия раздел малчуганът ще се бори с цифрите, ще се научи да брои до 10 по забавен начин, да смята и да сравнява – умения, особено ценни за първолаците.

В езиковата част на помагалото по простичък и разбираем начин са обяснени разликите между звукове и букви, връзката им с думите и са дадени множество упражнения, чрез които децата да схванат логиката при писането и четенето.

Предполагам, че на всички най-много ще им допадне разделът с фина моторика, запълнен с картинки за оцветяване, точки и пунктири за свързване, фигури и точки за довършване. И ако според някои от вас, родители, това умение не е кой знае колко важно, уверявам ви – на абсолютно погрешен път сте!

И още нещо, колкото са важни за развитието на детето по-горните категории, толкова важни са паметта, логиката и наблюдателността. Те са засегнати в последната част на крокотакското помагало и изискват от децата да мислят и действат последователно, да търсят разликите като истински детективи и да се подготвят добре. Добре за живота в училище, който определено не е лек!

Съжалявам искрено, че моето дете е в трети клас. При нас подготовката за училище протече по съставена от мен програма, свързана с много помагала по различните предмети, много обяснения и опити да поднеса информацията по правилен начин (не знам дали съм успяла напълно в това начинание). Е, за вас, бъдещи родители – първолаци, нещата са по-лесни, особено когато целият подготвителен материал ви е поднесен на тепсия от Крокотак!

Ревюто е първоначално публикувано в Детски книги.

Вземи тази книга с отстъпка!




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване