04/20/12 09:04
(http://www.azcheta.com/)

Окса Полок кани (по)читателите си на гости в Париж

Френското издателство “XO Editions” стартира конкурс за фенско видео, посветено на една от новите книжни любимки на европейските тийнейджъри - Окса Полок. В надпреварата могат да участват почитатели на книгата от всички европейски страни, а голямата награда е екскурзия до Париж и среща с авторките на "Окса Полок" - Ан Плишота и Сандрин Волф. Първата книга от поредицата, "Окса Полок. Невидимият свят" от началото на април е и на българския пазар.

За да заслужат своята награда, малките или по-големи читатели трябва да пресъздадат възможно най-правдоподобно света на Окса, представяйки сцена от книгата, като могат да влязат в ролята на някой от героите или да изиграят любимия си момент от историята с помощта на кукли, пантомима и т.н. Специалните ефекти също са разрешени, така че по всяка вероятност резултатите ще са наистина шеметни.

Условието е клипът да е с дължина между 3 минути и 3 минути и 40 секунди, както и да се използва под някаква форма (като фон, частично или изцяло) специално създадената музика за конкурса - “Pollockmania of the World - The Last Hope (DANCE)”. Готовото видео трябва да бъде качено в Youtube или Dailymotion и да бъде изпратено като линк на имейл oksa@xoeditions.com. Участниците трябва да включат в писмото си име и фамилия, дата на раждане и точен адрес за кореспонденция, изписани на латиница. Крайният срок за изпращане на линковете към видеата е полунощ на 31 май 2012 (Централно европейско време), което е точно 01.00 през нощта на 1 юни българско време.

Победителят ще бъде избран от жури, в което влизат и самите авторки на "Окса Полок" Ан Плишота и Сандрин Волф. Наградата е екскурзия в Париж с три нощувки в хотел на култовата улица Шан-з-Елизе, както и среща с Ан и Сандрин. Повече подробности, както и пълните условия на конкурса, можете да видите на официалната страница на Окса Полок за България във Facebook.

Изненадите обаче не спират дотук. Холивудска продуцентска компания вече е откупила правата за екранизиране книгата и в момента тече международен кастинг. Нашумялата поредица досега е вдъхновила десетки фенски минифилми, но сега читателите вероятно ще видят някои от своите любимци в ролята на Окса. Едно от спряганите имена е това на Селена Гомес.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване