04/21/12 07:43
(http://ivanbedrov.com/)

Discovery discovered

Извинете за заглавието на чужд език. Който не разбира, има Google Translate :) Поводът да се появя отново тук е нещо, което преживях съвсем наскоро и което не спирам да споделям с хората около мен. Получих покана от Discovery Communications да присъствам на годишния им Upfront в Ню Йорк. А последната чужда дума я използват като заглавие на поредица от срещи с най-големите им звезди от екрана и с най-големите шефове. Капакът на всичко е двучасово мултимедийно шоу в Jazz at Lincoln Center, на което бяха представени проектите за следващата година. Поканили ме заради това, че съм пенкилер (painkiller), т.е. и аз не знам какво съм – малко ТВ, малко печат, малко интернет и много бира. И понеже не се опитаха да правят сделки от типа “ама ние ще те поканим, а пък ти ще направиш едиквоси”, приех поканата. Със съжаление допълвам, че сме малцинство журналистите в България, които никога не сме приемали подобни сделки.

Няма да скрия, че съм силно впечатлен от срещите си с тези хора. Първата ми идея за президента на корпорацията Дейвид Заслав е, че той спокойно може да бъде избран за президент на Съединените щати. Просто изглежда presidential, говори пленяващо и те кара на всяка негова дума да реагираш с по едно YES! на ум. Има забележителна кариера в ТВ бизнеса и уникален бизнес нюх. Успял е да увеличи няколко пъти печалбата на корпорацията през последните няколко години. Точно годините, в които други медийни бизнеси просто фалираха. Затова написах тази история, която би била интересна не само за хора от медиите.

Признавам, че не съм сред най-силните зрители на телевизия и преди да се срещна със звездите на Discovery, бях виждал на екрана само онзи пич с очилата, рижата брадичка и тънките очилца от Mythbusters. Дори не знаех името му. Гледал съм само няколко от предаванията и то не целите. А и той, и другите се оказаха доста готини типове. Разбира се, че няма да гледам състезание за сладкари, но пък попаднах на автора и на такова шоу. С две думи: интересно беше.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване