04/24/12 10:31
(http://www.bivol.bg/)

Граждански активист против "Алея Първа" във Варна е бит и арестуван днес

Днес следобед Кънчо Бонев, зам.-председател на Обединено гражданско сдружение, което се обявява против проекта за застрояване на Морската градина във Варна е бил бит с юмруци от охранители, след което е арестуван - съобщи за Биволъ арх. Калина Павлова.

Окървавеният Бонев е бил задържан в РПУ, а биячите му са пуснати. Така той не може да си извади медицинско за нанесения му побой.

Само преди няколко дни френският и немският посланик бяха във Варна и се срещнаха с граждански активисти от сдруженията против проекта "Алея Първа" осъществяван от групировката ТИМ с протекциите на държавата.

"С моя германски колега чухме, че в града има сериозен дебат около проблеми, свързани с парка , каза френския дипломат. Морската градина е предимство за Варна. Градът носи духа на Ривиерата , на т.нар. "Бел епок" и паркът е част от този дух. По тази причина засегнахме пред кмета на града темата, че ще е жалко ако не се направи всичко възможно за запазването й" - каза френският посланик Филип Отие на пресконференция на 20 юни, цитиран от Дневник. Засега няма никаква реакция на българските власти на това деликатно напомняне, че случаят внимателно се следи в Европа.

Очаквайте подробности за инцидента и нови данни за скандалната симбиоза между държавата и ТИМ, считаната от американското посолство и западни анализатори за престъпна групировка тип "мафия боргезе"

Биволъ разкри също така голяма част от офшорната собственост на ТИМ. Доказателствата ще бъдат публикувани в продължението.

Capture_decran_2012-04-23_a_22.11.19

Пълномощно подписано от областния управител Данчо Симеонов на Холдинг Варна, получено от арх. Калина Павлова по ЗДОИ.

Публикувана на 04/24/12 10:31 http://www.bivol.bg/kuncho-bonev.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване