04/30/12 07:58
(http://ivo.bg/)

България като троянско куче на Русия

Снасянето на кукувичи яйца за завладяване на чуждо гнездо е коронен руски имперски номер и това се видя от безцеремонния начин, по който по време на посещението на руския партриарх Кирил руската охрана на руската църква на булевард „Руски“ напъди българи поради „вината“ им да са критични спрямо самоуправството на един руски самодържец на руски имот насред София.

Ето как във в. „Труд“ е описана сцената на бликналата в столицата ни братска любов:

“Екипът на предаването на българската национална телевизия „Вяра и общество“ не бе допуснат при патриарх Кирил в Руската църква в София, съобщи БНТ. Повод за това се оказа репортажът, в който преди два месеца телевизията разказа за безобразията на руския църковен представител у нас – игумен Филип Василцев.
Извън църквата се озоваха и част от енориашите, които преди два месеца изпратиха молба до руския патриарх да отзове представителя си у нас. Те продължават да го обвиняват, че налага диктат в енорията и я дели на етнически признак, пише в материала журналистът от БНТ Горан Благоев.
Тук се извършва дискриминация на български граждани от страна на един самозабравил се руски духовник, руски чиновник, нова руска църковна номенклатура. Който очевидно се бои от това, в храма му да се черкува интелигенция“, обяви професор Калин Янакиев.
„Това, което е по-притеснително, е, че това се превръща в тенденция – разделението, отчуждението, недопускането на определени миряни“, заяви главен асистент Атанас Славов.
По думите на йеромонах Зотик от Руската църква храмът просто не побира всички енориаши, но бе прекъснат от енориаша Наталия Янева: „Бяха спрени на входа отзад на храма с изричния знак на отец Зотик… Просто аз бях наистина възмутена и учудена“.
Енориашът Ангел Трангьозов заяви, че е чул разговора на един от охранителите, който говореше по мобилния си телефон на руски, който каза: „Все прошло хорошо за ето благодарение Шаренковый и батюшка Филип, Горан Благоев пришел – мы его не пропустили“.

Сега, преди да се върнем конкретно на темата за жалоните на дружбата, забити в нашата търпелива снага при посещението на руския Кирил, си представете какво би означавало построяването на руска ядрена база с надпис „АЕЦ Белене“ с руско финансиране, руски специалисти, обучени в Русия около 500 техни български подобия и разбира се – с руска охрана. Ако не можете да си представите, ще трябва малко да почакате и ще се убедите как изглежда нещо подобно. Защото Бойко Борисов вече прегърна възторжено перспективата през България да премине любимия на Путин газопровод „Южен поток“. А в Москва си точат зъбите да снабдят тази червена нишка дълбоко на своето дълбоко проникване тук със собствена охрана с хеликоптери и кучета.

Поне за кучетата обаче може да ни бъде възложена покровителствено мисията да ги осигурим- досущ като във вица за българския космонавт на съветския кораб, чията задача били изписана на пулта му: „нахрани кучетата и не пипай копчетата“!

Докато руската дипломация в Брюксел ни мушка в хълбоците с шпорите си, наричайки България „Троянски кон на Русия в Европа“, тук имаме грижата да поддържаме името си и на кучегледачи на руските си началници. Премиерът Бойко Борисов отгледа едно пале и го подари на руския премиер Путин. Като казват в самата Русия обаче „лошият пример е заразителен“. Кучедаряването започва да се превръща в традиция в махането на опашка пред руски величия на наша земя. Щафетата пое Светлана Шаренкова, която не случайно си призна колко много обича и харесва Бойко в едно телевизионно предаване ( в същото, в което авторът на тези редове беше поканен, но после напъден от водещата Кулезич, която за компенсация му посвети „малка проповед“ по темата за лъсналия му задник, за „секси отношенията“ му с Бойко Борисов и т.н.).

Не друг, а именно Шаренкова, прочула се също като среднощен чистач на съветския окупационен символ в центъра на столицата ни, връчи на руския патриарх още едно нашенско пале, което също като Путин си отнесе. Палето се казва Троян, което укрепва вярата, че не само българският кон е троянски в тази менажерия.

За да е пълна гаврата с паметливите българи и с паметта на най-достойните от тях, като Стефан Стамболов, организаторите на руското пилигримство в българския Ерусалим ( не съм го измислил аз, руският вестникарски рупор „Стандарт“ наблегна на твърдението, че сме предпочетени пред Ерусалим- как да не целунем благодарствено каквото ни подадат за целуване по този повод!) режисираха награждаване на високия гост с нещо доста низко: с домакинството на един „стамболовист“, като Стоян Денчев. Именно той беше избран да обслужи церемонията по удостояването на Московския и на цяла Русия партиарх Кирил с титлата почетен доктор на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Титлата „доктор хонорис кауза“ му бе връчена от ректора на университета проф. Стоян Денчев Стоян Денчев, носител на почетния знак “Стефан Стамболов” на Института по теория на лидерството.

Освен узурпатор на стамболовизма, Денчев беше и строител на съвременната схемата на първоначалното разграбване на капитала в България. Помним го не само като виден деец на октопода „Мултигруп“, но и като дясна ръка на премиера Беров, при чието безвремие навремето укрепна гръбнакът на организираната престъпност, захранен с отчисленията от огромната контрабанда на ембаргови стоки за разпалване на войната в разпадаща се Югославия, сред които на първо място бяха рязко завишените количества руски течни суровини. Това е премълчаван и до днес факт, който се опитах да изоблича със самото загливие на книгата си „Течна дружба“. А е премълчаван, защото работата е „много дебела“ – свързана е с превръщането на дебелите вратове в организирани бригади за тероризиране на българите, в основата на което стои потокът от мръсни пари, отприщен по трасето Москва-София-Белград.

Денчев беше дясната ръка на Беров като негов секретар и именно в неговия кабинет в Министерския съвет по късна доба беше създадена т.н. „Г13“ , прокламирана като елитна група от 13 водещи „честни частници“ в страната. В днешно време той вече не крие левите си капиталистически нагласи. Това беше видно на 13 декември миналата година, когато заедно с Първанов участва в кръгла маса с млади социалисти на тема „Политическото лидерство в 21 век“. Сред водещите бяха Светлана Шаренкова – издател на в. „Земя“ и в. „Русия днес“ и председателят на общото събрание на Института за теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов“ на Димитър Иванов, както и неговият съратник от славните времена на „Мултигруп“ Стоян Денчев.

Още малко от същата картина, както съм я нарисувал преди близо 2 години:

“Нов атентат срещу Стамболов – този път поръчителите не се крият
By Иво Инджев ⋅ юли 6, 2010 ⋅
Георги Първанов бе награден с картина на бик и почетен орден “Стефан Стамболов” за “личен принос към българската държавност” от Института за теория и практика на лидерството “Стефан Стамболов”.
Поводът бе научна дискусия за: “Лидерство и национална сигурност”, посветена на 115-ата годишнина от смъртта на Стефан Стамболов в БАН.
Логично е на Стамболов да бъде отмъстено посмъртно с тази подигравка, след като отличието беше връчено от Светлана Шаренкова, водещ борец за увековечаване на българско-съветската дружба, опакована наново като руско-българска. Шаренкова е и другарка в живота на Димитър Иванов, бивш шеф на 6-то на ДС, бивша дясна ръка на (левия по убеждение), покойния бос на „империята“ Мултигруп Илия Павлов.
Димитър Иванов, настоящ собственик и издател на бившия орган на ЦК на БКП „Кооперативно село“ ( днес в. „Земя“) си учреди партия с името на Стамболов. Сега си има „Институт“ на името на държавника, известен като най-решителния противник на руската хегемония в българската политика след освобождението.
В гаврата по право участва и Стоян Денчев, внедрен като главен серкретар на кабинета „Беров“ в края на 1992 г.. И той асистира при награждаването на Първанов. Денчев и друг път е дефилирал с прочувствени изяви в памет на беззащитния срещу такова посегателство Стефан Стамболов. „Стамболовистът“ Денчев е ректор на Специализираното висше училище по библиотекознание и информатика. Цивилните интелектуалци Иванов и Денчев действат от името на БАН.
Такава е накратко епикризата на събитието. А вие си мислехте, че „наглите“ са в ареста!”.

Като ще си спомняме с кого и как се гаврят русофилите у нас, нека да дадем думата на жертвата, на самия Стамболов, който се е произнесъл в своя дневник по въпроса:

Ст.Стамболов.,, 22.12.1886г.Светия Синод се събира в София.Святите старци са дошли в столицата,но никой от тях не е дошъл да се представи пред регентството.Това го правят лукавите калугери с очевидната цел да дискредитират правителството и да станат приятни на московците.Те игнорират правителството,защото същото прави и руския цар.Аз и другите регенти сме крайно недоволни,за дето Начович е свикал в сегашните критически и деликатни времена тия чернокапци на събрание,защото те ведно с опозицията могат да направят някой протест,от който да се възползва руското правителство.“ ,,12.01.1887г. Вчера има голямо тържество по повод на юбилея в памет на братя Миладинови.Ние отидохме на черква,дето калугерите и поповете около 10-15пътя повтаряха и славославяха името на руския император.Това нещо като че нарочно се правеше от Климента и братята му.Страшно ми докривя и пот ма побиваше при всяко споменувание на името на императора,когото величаят с титлата,,Благодетел“и,,Покровител“.Подобно светотатство в сегашните особени обстоятелства могат да направят само такива знаменити и патентовани подлеци,като Климента.Като го гледах тоя безобразник,идеше ми да отида и да му измъкна гръцмуля.Ния се бориме до душици за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини,за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка,а те,предателите чернокапци,ходят да я славославят и да показват на света,че ние сме готови да ближиме ЛАПАТА ,която са е замахнала да ни пребие.Въобще в нас са е водворил един много лош обичай да са славославя при всяка служба и литургия рус. император и този обичай трябва без друго да се изкорени.
На молебена Климента дойде да дава нафора.Аз и Муткуров си обърнахме гърба към тоя предател и не поискахме не само да вземеме нафора,
но още и да видиме неговото подпухнало от пиянство и разврат лице.
Речта на Климента в църквата беше повече от лоша.Тя не направи никомо добро впечатление.И тая крава с патрахил иска да мине за оратор!“

Както виждате- нищо ново под слънцето, което днес дори е подсилено от светлината на прожекторите, преврънали в телевизионно шоу триумфа на българофобията на русофилите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване