05/08/12 04:15
(http://ivo.bg/)

Българското знаме пак украси съветския паметник в София

Тази сутрин българското знаме възтържествува отново над символа на съветската окупация в столицата ни.

В ранните часове на 2-ри май общински служител беше изпратен да „свали” българското знаме, появило се предишната нощ под формата на трибагреник върху позорния надпис с благодарността за сталинистката окупация на България. В знак на протест срещу заличаването на националния ни флаг вчера се състоя флашмоб протестна акция пред столичната община със снимки на унищожената незнайно по чие нареждане българска символика.

На мълчаливата загриженост на нашите управляващи за толкова милата на сърцето им окупационна „чистота” на този най-ярък символ на търпимостта към лъжата в страна ни, днес също толкова упорито е противопоставено отново българското знаме на същото място.

И този път ли тихомълком, за да не видят хората това, властите ще наредят бързо и позорно да бъде трит трибагреника ни?

Източният барелеф, който изобразява болшевишката победоносна братоубийственост в Русия, също е маркиран с цветовете на България- развятото чугунено знаме на болшевизма с надписа „Вся власть советам” (който няма нищо общо с претенцията паметникът да е символ на нещо си от времето на Втората световна война) е трансформирано в бяло, зелено и червено.

Очаквайте снимки и подробности!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване