05/19/12 05:43
(http://www.azcheta.com/)

Бъди дзен с късче поезия всеки ден

Дзен поезията е форма на монашеско възвисяване в източните страни, което е достигнало до нас, за да ни помогне в медитацията. Или в създаването на по-спокоен живот. Или в минаване в романтичен режим - който както иска може да възприема тези стихове. "Дзен поезия от Корея" пък е внушаващо красиво направен сборник с наистина успокояващи стихове от периода на Средновековието.

Съзерцанието, преминаването в по-различно духовно измерение, наблюдението на природата, уважението към учителя, вълшебната атмосфера на манастира, раздялата с приятел, уважението към приятел - мога да продължавам още и още с мотивите, които ще срещнете в тази книга. Най-впечатляващото обаче е, че във всеки един от стиховете можете да откриете цял свят. Сериозно - самият опит да събереш светогледа си в няколко реда е карал монасите да дават всичко от себе си и в повечето от откъсите внушението е напълно реално и поглъщащо.

А защо казах, че книгата е "внушаващо красива"? Защото всяка от миниатюрите е комбинирана с подходяща пълноцветна илюстрация, с което малко издания у нас могат да се похвалят. Общо взето, ако четете по един от стиховете всяка сутрин за тонус и настроение, няма да сгрешите.

Включи се в конкурса на издателство „Изток-Запад”, Института за преводна дейност в Корея и „Аз чета” за есе, свързано с едно или повече от стихотворенията в книгата "Дзен поезия от Корея"! Разбери как да спечелиш голямата награда таблет Samsung тук.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване