05/21/12 05:46
(http://www.azcheta.com/)

Сет Годин определя цената на уникалността във “Всички сме уникални”

Да бъдеш уникален не трябва да е самоцел, но пък сливането с всички останали никога не е било вариант, нали? Време е да се гмурнем надълбоко във водите на уникалността. “Всички сме уникални” на Сет Годин идва точно навреме за лятото, когато надпреварата за различност е ужасяващо силна.

Книгите на Сет обикновено са събитие. Всъщност, винаги. Без изключения. И точно както той е уникален в начина си на представяне на новите си заглавия и мислите си изобщо, толкова уникално изглежда и желанието му да накара своите читатели да бъдат... уникални.

“Всички сме уникални” е един силен манифест на различното, който може да обърне тотално представите ти за света. Клише, но в случая лесно доказуем факт. Сет взима всички причини да съществува посредствен и неразличим бизнес и ги прави на пух и прах, показвайки колко по различно би било, ако всяка от марките, всеки от хората се придържаше към своите неповторими черти и качества.

Бунтът на масите? Това е толкова деветдесетарско! Да бъдеш част от масата, да правиш каквото и да е, предназначено за масите, сега е равно на провал. Ако ти или твоят продукт можете да изкрещите “Аз съм уникален” и всички да са убедени в това - бум, успехът е на линия.

Уникалността има четири движещи стихии и Сет Годин ни помага да ги впрегнем по пътя към успеха. Спред неговите теория да бъдеш неповторим е нещо като постматериалистична ценност и се дължи на това, че ставаме все по-богати (графиката за това колко светлина можеш да си купиш с една минута работа е показателна за това) с всяко ново десетилетие.

Не, това не е книга за лесни печалби. Това е книга за лесно разбиране на живота през 21-ви век. Можеш дори да гледаш на нея като на социокултурен наръчник. Защото “Най-голямата културна промяна, разпространена чрез интернет, е възможността да окажеш влияние върху собствената си култура”. А за тази цел трябва да си уникален.

Защо не започнеш сега?

Поръчай своята бройка от "Всички сме уникални" сега с предварителна оферта само в "Книга за теб" и бъде сред първите, които ще я прочетат още с излизането й в началото на юни!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване