05/21/12 11:10
(http://www.azcheta.com/)

Трима автори с награди от Рашидов за 24 май

Трима съвременни български автори получиха отличия от министър Вежди Рашидов по повод 24 май, съобщават от Министерството на културата. Наградите се връчват всяка година за "постигнати високи творчески резултати и принос в развитието и популяризирането на българската култура".

Авторът на романа "Възвишение" и преводач Милен Русков и навършилият през февруари 80 години Валентин Караманчев са отличени с плакети "Златен век", а поетесата Яница Радева с почетна грамота. Отличени са и трима библиотекари: Анета Дончева - зам.-директор на Народна библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, Мирослава Кацарова от Регионалната библиотека в Разград и Сезар Хасан – библиотекар в Народно читалище „Неофит Рилски”, с. Чернолик, община Дулово.

"Поласкан съм, че получих наградата на Министерството на културата за 24 май. И се радвам, че нещата, които правя с толкова сърце, ум и усилия, започват малко по малко да намират признание", коментира Милен Русков на своя Facebook-профил.

Миналата година са били дадени 1,6 млн. лв. за книги и развитие на читалищната дейност, а тази година ще бъдат отделени 2 млн. лв, съобщи агенция Фокус, цитирайки изказването на министър Рашидов от награждаването днес.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване