05/30/12 06:37
(http://nellyo.wordpress.com/)

ACTA в Холандия: парламентът дефинира приоритетите на политиката към авторските права

Холандия е една от държавите, които не са подписали АСТА. На 29 май парламентът в Холандия се ангажира да не ратифицира АСТА  и да не сключва нови договори, подобни на това споразумение.

И повече – като взема повод от АСТА – парламентът определя приоритетите  на политиката към авторските права:  да се реализират възможностите за растеж, които интернет дава, чрез нови бизнес модели за предоставяне на легално съдържание.

Из резолюциите:

  • отбелязва, че договори като ACTA водят до по-нататъшно формализиране на авторското право на международно ниво,
  • отбелязва, че тези договори е  много трудно да бъдат променени, в резултат от което могат да бъдат допълнителна пречка за бъдещите реформи на законодателството за авторското право,
  • отбелязва, че стриктното прилагане на интелектуалната собственост в интернет не е решение за продължаващите трудности по отношение на закона за авторското право и влияе върху свободата в интернет,
  • изисква правителството да гласува против нови подобни договори,
  • изисква правителството да   съсредоточи политиката за авторските права върху икономическите възможности за растеж, които интернет предоставя,  посредством inter alia  нови бизнес модели за предоставяне на легално съдържание.

Bits of Freedom


Публикувана на 05/30/12 06:37 http://nellyo.wordpress.com/2012/05/30/acta-39/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване