06/05/12 08:01
(http://vasvalch.com/)

За банките, шоколада, колите и хапчетата – Webit Bulgaria Summit

webit_bulgaria_2012

Тази година голямото Webit ще се проведе в Истанбул. Честито на съседите, сигурна съм, че програмата ще е доста интересна. Междувременно, в края на следващата седмица ще се случи Webit Bulgaria Summit – събитие, насочено към няколко от най-големите сектори в световния бизнес, както и към все по-належащия въпрос за е-активностите на българското правителство.

Ден 1 на събитието ще включва теми за банкиране, бързооборотни стоки, автомобилна индустрия и фармация. Какво обединява банкикте, шоколада, колите и хапчетата ли? Бемилостна конкуренция, огромни бюджети, нужда от постоянно следене и оптимизация, множество кризисни ситуации. Всеки млад маркетолог си мечтае да влезе в някой от тези бизнеси, когато порасне. Сега своя опит ще споделят водещи специалисти в съответните браншове. Преглеждайки списъка на лекторите, изскачат немалко имена, както от споменатите горе браншове, така и от медийния бизнес, който засега ме интересува доста по-стабилно: с интерес чакам мнения от Марта Клепка (Gemius), Тимотей Гала (HTTPool) и Пол Армстронг (Mindshare). Сигурна съм, че Лазар Малаков, както винаги, ще сподели интересни статистики от Инвестор, а се надявам и Красен Хинков от Mtel да изведе малко данни за мобилен маркетинг.

Ден 2 е резервиран за двуяката тема за е-управлението и стимулирането на предприемачеството. Денят ще открие Росен Плевнелиев – и аз, като Бъни, залагам сама със себе си дали ще имаме възможност за диалог с него. Ще си говорим за е-управление – нещо, по което имам какво да кажа, като “замесена” в бранша с е-нещата. Останалата част от деня е фокусирана върху предприемачеството и успешните управленски практики.

Разбира се, най-интересната част на такива събития е нетуъркинг-частта. Организаторите са предвидили специална зона за това, където ще слушаме и доста за Mtel.

Ще ми бъде интересно да направя сравнение между този формат и Webit, на който присъствах миналата година. Двата са много различни, но пък когато лекциите не текат на няколко писти, вниманието на публиката е по-фокусирано. Надявам се, че преди събитието ще получим информация и за участниците във всеки от панелите – когато отиваш от работа на презентации, трябва да си планираш времето добре.



Още по темата:

  1. Webit – ден първи
  2. WordCamp Bulgaria – интересно и многостранно
  3. Webit – ден втори

Публикувана на 06/05/12 08:01 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/J_wsElzC7bE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване