06/14/12 07:13
(http://vasvalch.com/)

Герила кампания с чувство за хумор – от Philips

philips-guerilla

Когато говорим за креативни идеи, обикновено си търся приятно оформено видео-обобщение, което да дава информация за организирането на кампанията и за нейния ефект. Помага, когато самата кампания е интересна. Помага и когато видеото е интересно. А case study с толкова хумор просто не съм виждала скоро. Затова искам да ви представя една чудна герила-идея на Philips – самата тя е страхотна, а представянето е уникално.

Проблемът за марката се корени в това, че в Тайван мъжете не се интересуват особено много от отглеждане на мустаци, бради, бакенбарди и всичко, за което многофункционалните машинки на Philips могат да помогнат. Решението е просто – на младите тайванци трябва да им се покаже колко различно ще изглеждат с бради и мустаци. Предполагам, че на екипа им се е видяла логична идеята, че залесяването на мъжкото лице отнема значително повече време при азиатците и въображението им трябва да бъде подпомогнато.

Вместо да използват сложни технологии, Philips въвеждат “стъклен augmented reality” – а именно чаши за напитки с нарисувани мустаци и бради. Чашите са разпределени на местата за взимане на решения – бръснарниците. Другото по-лесно се вижда във видео:

Примерът доказва, че в ерата на високите технологии добрите идеи все още могат да бъдат аналогови. Не са ви необходими сложни разработки, приложения и 3D проекции. Кампанията постига продажба в 25% от случаите, а цената за контакт е само $2.

Защо работи?

  • Прост механизъм за изпълнение – намалена вероятност за грешка;
  • Елемент на изненадата;
  • Потребителят вижда реално ползите на продукта и може лесно да реши дали той ще му бъде полезен;
  • Процесът от контакта до продажбата е максимално скъсен и опростен;
  • Наличен е експертен съвет от страна на фризьора.

Подобни кампании са много полезен пример във време, когато всеки се хвали с подвизи в социалните медии – подобни кампании показват, че има креативни идеи, които работят най-добре, когато са най-прости.



Още по темата:

  1. Philips събужда града
  2. Герила маркетинг с умереност – IKEA
  3. Туристическа Twitter кампания – Швеция учи

Публикувана на 06/14/12 07:13 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/uNBoN69cfXU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване