06/21/12 17:00
(http://www.bivol.bg/)

"Долу Цеко" от Мачу Пичу и от вашите пари

Capture_decran_2012-06-21_a_21.28.51

През последните дни лозунгите в стил "Долу Цеко от Алеко!" обиколиха планетата. От Лувъра, през Рим, та чак до митичния "Мачу Пичу" българите по света показаха невиждана досега солидарност срещу престъпната олигархия.

Има думи, за които журналистите рискуват съдебен процес и една от тези думи е "престъпник", ако по невнимание квалифицират конкретно лице преди да е осъдено на последна инстанция. Това обаче не важи когато добросъвестно цитират американските тайни служби. Те са написали черно на бяло в докладите си, изтекли в Wikileaks следното:

Първа инвестиционна банка (FIB), основана през 1993 г. от Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев със средства с неясен произход. Те продължават да са собственици заедно с две офшорки от Кайманските острови и англо-нормандските острови (б. Ред. Джърси и Гърнси). Европейската банка за реконструкция и развитие (EBRD), която в началото им беше поддръжник и инвеститор, наскоро ни каза, че участието им във FIB се счита за черно петно в историята им. Сега се смята, че с единия крак FIB е стъпила в законния бизнес с търговия на дребно и е позната като една от най-агресивните и излъскани банки, едновременно със съществуването си в най-тъмните сфери на престъпния свят[06SOFIA1652]

Цеко Минев представлява "най-тъмните сфери на престъпния свят"!

Цеко Минев представлява "най-тъмните сфери на престъпния свят"!

Цеко Минев представлява "най-тъмните сфери на престъпния свят"!

Повтарям го като заклинание, като мантра на фона на сардоничен смях. Смях за окаяната българска журналистика, която при тази публикация преди една година напълни гащите, гузно замълча и абдикира тотално от функциите си на обществен коректив.

Бегло беше зададен въпрос по темата на шефа на БНБ Иван Искров, който препоръча на американския посланик да гледа филма Inside Job. Така де, вие защо си биете негрите, че и на кино? 

Прочее, поради липса на ясен отговор от институциите дали Цеко Минев е банкер или е престъпник, доверете се на принципа на предпазливостта.

Закрийте си сметките в ПИБ - банката на "най-тъмните сфери на престъпния свят".

За по-сигурно си закрийте сметките и в другите "гнили ябълки".

Capture_decran_2012-06-21_a_21.27.51

Публикувана на 06/21/12 17:00 http://www.bivol.bg/dolu-ceko-ot-machu-pichu.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване