06/23/12 07:01
(http://nellyo.wordpress.com/)

Езикът на медиите: FCC v Fox 2012

Стана известно решението по делото FCC v Fox (21 юни 2012).

Спорът между Fox и регулатора в областта на комуникациите FCC се отнася до границите на позволеното в телевизионните предавания: допуска ли Конституцията регулаторът да налага ограничения (политика към неприличната реч) и, ако е така, какво е неприлично.

Политиката на регулатора към неприличната реч се свързва с решението FCC v. Pacifica Foundation , чиято ревизия фактически се цели от операторите. През 1978 г. ВС вече е дал право на регулатора да санкционира за неприличен език (седемте думи, които не е позволено да кажеш).

Делото Fox v FCC за неприличните думи по телевизията (Боно, Шер и т.н.) стигна до фазата, в която Апелативният съд разсъждава защо в Спасяването на редник Райън някои думи да са допустими, а при връчването на музикални награди  да не са. Съдиите отхвърлят политиката на FCC да санкционира неприличен език като неясна с аргументи за магнетичната сила на сексуалното привлечане от Троянската  война насам.

През 2010 г. регулаторът обяви, че е шокиран и обжалва. Решението от тази седмица (съдия Кенеди за мнозинството) възприема тезата за потенциалния сдържащ  ефект на неясните ограничения.  NYT  коментира, че Върховният съд намеква на  регулатора да промени политиката си.

Съдия Гинсбург допълва, че във времето на интернет стандартите на Pacifica се нуждаят от преразглеждане, но съдът не се ангажира с обсъждане на връзката на стандартите за неприлична реч с публичния интерес при лицензирането на спектъра.

На сайта на FCC има три кратки изявления на председателя и на членове на регулатора: ръководим се от Първата поправка, изпълняваме функциите си да защитаваме американското семейство от незаконно съдържание, анализираме решението.


Публикувана на 06/23/12 07:01 http://nellyo.wordpress.com/2012/06/23/fcc-v-fox-2/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване