06/24/12 14:21
(http://ivanbedrov.com/)

Заразата плъзна

От седмица насам в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки на българи, които в различни точки по света изразяват солидарност с протестиращите млади хора в центъра на София. Предполагам не всички сте във Facebook, затова реших да събера тези снимки на едно място. Със сигурност има и подобни снимки, които не съм видял. Ще обновявам всеки път този пост, когато ми изпратите нова снимка или пък аз намеря такава.

Прочетете внимателно лозунгите, които теми момчета и момичета издигат. И те не харесват привилегиите за олигарсите и изнасилените от тях медии. Протестират за нормалност. Това трябва да си го запишем някъде пред погледа, за да не го забравяме. Защото освен че лепят етикета „еколозите“, голяма част от медиите решиха да представят различни гледни точки и задават на своите гости въпроса „А според вас трябва или не трябва да има ски писти?“ Не е това въпросът. Проблемът е греховното обвързване в тройката „власт, олигарси, медии“ и хората протестират срещу това.

снимките са от Facebook групите ЗаВитоша, Българската Виена, Окупираме България, Истина и сайта за разследваща журналистика Биволь

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване