06/28/12 07:49
(http://vasvalch.com/)

Най-добрата радио-реклама

комар

Винаги, когато говоря с колеги, стигаме до въпроса колко труден жанр е радио-рекламата. Започваме да изброяваме нетърпими реклами, но рядко се сещаме за добри примери. От днес вече имам любим пример за радио-реклама, направена по правилния начин. Няма да я чуете, но ще я усетите и ще сте й благодарни, защото ви е свършила услуга. Става дума за една кампания на списанието Go Outside, която заслужено взе Grand Prix на тазгодишния фестивал в Кан.

Издателите на Go Outside явно са се замислили какъв е най-интересният начин за промотиране на изданието си и отговорът е бил ясен – да решат една от пречките пред излизането навън в летните месеци, а именно проблемът с комарите. Но вместо да пускат спотове, които напомнят на хората да се мажат с репеленти, те предприемат активен метод за предпазване. По време на най-активната част от деня както за хората, така и за насекомите, по партньорското радио освен музика върви и тих звук, отблъскващ комарите. Честотата от 15MHz имитира опасното за комарите жужене на водното конче и гадинките остават надалеч. Така с помощта на кампанията на Go Outside хората могат спокойно да прекарат вечерните часове навън в приятна кампания. Вижте повече за идеята във видеото:

Защо работи?

Идеята не просто работи, тя взе и най-голямата награда в рекламния свят. Ето на какво се дължи победата:

  • Go Outside решава проблем на своите потенциални читатели. Така едновременно се стимулира активният живот и интереса към медията.
  • Подходът е нов и уникален.
  • Рекламата не се натрапва (освен в ушите на комарите), но привлича внимание.
  • Поради своя особен характер, инвестицията в реклама се отплаща многократно не само чрез достигнатата радио аудитория, но и чрез допълнително медийно отразяване.

Дано някой направи нещо такова в парка Заимов, че вечер не се издържа! :)

___
снимка:  karmadude



Още по темата:

  1. BMW с нова форма на подсъзнателна реклама
  2. Реклама в Twitter – по умния начин
  3. Реклама, която усмихва

Публикувана на 06/28/12 07:49 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/JBlimLayRT8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване