06/29/12 12:11
(http://desnite.eu/)

Делян Пеевски - новият символ на ДПС

Незаглъхващото ехо от протестите на Орлов мост ни казва нещо много важно. Да не се оставяме да ни баламосват.

Да ни обясняват например, че 2 + 2 не е равно на 4, а на торта "Гараш". И да противостоим на всеки опит за баламосване, за да не си помислят, че им минава номерът.

Нещата трябва да се назовават ясно.

Ето ви пример. От три години в България съществува коалиция ГЕРБ-ДПС. Тя е много по-здрава и жизнена от обичайното, защото всеки ден се препотвърждава с действия. И защото е скрепена с много пари и много власт.

Става дума за следната, вече широко известна схема. Държавата - ГЕРБ, налива парите на държавните фирми в частната Корпоративна банка на Цветан Василев. Той пък с тези пари субсидира медийната империя на Делян Пеевски, бивш зам.-министър от квотата на ДПС в тройната коалиция, понастоящем депутат от ДПС.

Пеевски на свой ред тръби чрез медиите си, че Бойко Борисов е най-великият вожд на всички времена и народи, а неговите приятели, комуто вождът е подарил българската икономика - най-прогресивните приятели в историята.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване