06/30/12 14:07
(http://nellyo.wordpress.com/)

ЕП: резолюция за Европа 2020

В Официален вестник на ЕС:

резолюция на Европейския парламент относно стратегия Европа 2020.

Частта от резолюцията, която се отнася до инициативата  Програма за цифрови технологии за Европа:
21. Приветства амбициозното предложение относно  Програма за цифрови технологии за Европа. Призовава Комисията да ускори приемането на предложенията, свързани с единния пазар на цифровите технологии, като например електронна търговия, интелектуална собственост, доверие и сигурност онлайн, роуминг и електронно удостоверяване на автентичността ; призовава всички участници да превърнат в реалност първата политика в областта на радиочестотния спектър; подчертава необходимостта от развитие на свободното движение на съдържание и знания – т.нар  пета свобода;
22. Подчертава, че плурализмът и независимостта на медиите са стълб на европейската демокрация; настоятелно призовава Комисията да гарантира плурализма на медиите; счита, че защитата на личната сфера представлява основна ценност и призовава за адаптирането на Директивата за защита на данните към настоящата цифрова среда за да се гарантира, че всички граждани разполагат с контрол върху своите лични данни.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване